Mathematıcal Awareness Is Loadıng. . Projemiz Tamamlanmıştır.

Proemiz hakkında:

Projemiz farklı ülke ve lise türlerinden gelen öğrencileri bir araya getirerek matematik farkındalığını ve okuryazarlığını artırmayı amaçlamaktadır. Bu hedefe ulaşmak için Hejny Yöntemi ve yapay zeka gibi yöntemleri birleştirmeyi planlamaktayız.

Bu iki yaklaşımın entegrasyonunun öğrencilere daha fazla fayda sağlayabileceğine ve matematiksel farkındalıklarını artırabileceğine inanıyoruz. Matematiksel kavramları diğer disiplinlerle ilişkilendirerek, yapay zeka ile somut deneyimleri destekleyerek ve zenginleştirerek öğrencilerin anlayışlarını geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Projemizin  Fransa, ispanya, Moldova, Yunanistan, Sırbistan, Romanya'dan 1'er ve Türkiye'den 4 olmak üzere toplam 10 ortak okulu bulunmaktadır. 

Yukarıda kısaca amaçlarını ve hedeflerini belirttiğimiz projemiz tamamlanmıştır ve Ulusal Kalite Ödülüne Başvuru aşamasındadır.

Projemiz ile öğrencilerimizin;
Matematiğin günlük yaşamın her alanında var olduğunu ve önemli bir araç olduğunu fark etmelerini,
Matematiksel kavramları farklı disiplinlerle ilişkilendirerek daha iyi anlamalarını,
Problem çözme, eleştirel düşünme ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmelerini,
Farklı kültürlerden akranlarıyla işbirliği yaparak iletişim ve empati becerilerini geliştirmelerini,
Teknolojik araçları kullanarak etkili bir şekilde bilgi edinme ve sunma becerilerini geliştirmelerini sağlamaya çalıştık. Ayrıca;
Farklı beceri ve ilgi alanlarına sahip öğrencileri bir araya getirerek karmaşık problemleri çözmelerini ve birbirlerinden öğrenmelerini sağlamaya,
Öğrencilerin aktif katılımını teşvik eden ve kendi öğrenme süreçlerini yönetmelerine imkan veren yöntemler kullanmaya,
Öğrencilerin deneyler, araştırma projeleri ve oyunlar aracılığıyla matematiği keşfetmelerini ve kendi anlamlarını oluşturmalarını sağlamaya,
Gerçek dünya problemlerini çözmeye odaklanan ve öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan projeler üzerinde çalışmaya,
Web 2.0 araçları, interaktif uygulamalar ve online platformlar kullanarak öğrenmeyi daha ilgi çekici ve etkileşimli hale getirmeye çalıştık. 

E-twinning Matematik Farkındalığı projemiz, öğrencilerimizin matematiksel becerilerini geliştirmenin yanı sıra, temel yeterlilikler ve becerilerini de geliştirmelerine katkıda bulundu. Multidisipliner bir yaklaşım izleyerek matematiğin günlük hayattaki önemini ve diğer disiplinlerle olan bağlantısını anlamalarını sağladık. Ayrıca, farklı ülkelerdeki öğrencilerle iş birliği yaparak uluslararası iletişim, ekip çalışması ve kültürel farkındalık becerilerini de kazandırmış olduk.


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)