Mayıs2023 - Okulumuz Hakkında. .

Okulumuzun bulunduğu köy ve ilçe hakkında 2023-Mayıs itibariyle temel bilgiler:

OKULUN ADI: İnkaya İlkokulu / Ortaokulu
BULUNDUĞU İL: Kars
BULUNDUĞU İLÇE: Sarıkamış
BULUNDUĞU KÖY: İnkaya Köyü
ULAŞIM: Şahsi araçlarla-Taksi-Haftaiçi köy servisleri

HİZMET BÖLGESİ/ALANI: 3/6. Zorunlu Hizmet Görev Süresi 3 yıl. Görev Puanı: 30

 

Okulumuz ilçeye yaklaşık 23, il merkezine ise yaklaşık 93  kilometre mesafededir. Okula şahsi araçlarla ulaşım sağlanmaktadır. Dileyen öğretmenlerimiz taksi kullanarak veya haftaiçi köy servisleri ile  köye ulaşım sağlayabilmektedir. Okulumuzda ana sınıfı, ikokul ve ortaokul aynı binadadır. Yaklaşık 107 öğrencimiz bulunmaktadır. Okulumuz kalorifer sistemi ile ısınmaktadır. Kütüphanemiz mevcuttur. Sınıf mevcutlarımız ortalama 15 ile 20 arasında değişmektedir. 2022-2023 Dönemi itibariyle her sınıftan bir şube mevcuttur.  Öğrencilerimizin bazıları taşımalı gidiş geliş yapmaktadır  okulumuza yakın olan köylerden gelmektedir.  Okulumuzda her yıl futbol turnuvaları yapılmaktadır ve bununla birlikte bir çok sosyal etkinlik yapılmaktadır..Okul içi ve çevresinde 2019-2022 döneminde çeşitli tadilatlar yapılmıştır. Kurumumuz "Okulum Temiz Belgesi" sahibidir. 

 

KİRALAR ve LOJMAN DURUMU
İlçe Merkezinde kiralık evler, apartlar mevcuttur. Kiralar evleri eşyalı olup olmamasına göre 1500-2000 ile 2000-2500 TL arasında değişmektedir. Evlerin çoğu doğalgaz sistemine sahiptir. Öte yandan okulumuza ait lojman bulunmaktadır.Öğretmenlerimizin bazıları lojmanda kalmaktadır bazıları da ilçede ikemetgah etmektedir.Kadın hocalarımız için ayrılan bir lojman bulunmaktadır.Erkek hocalarımız için ise ayrı bir lojman bulunmaktadır.Mevcut duruma göre lojmanlarda kalmak farklılık gösterebilir.Genellikle birarada kalma durumu söz konusudur.Evlerde soba ile ısınma gerçekleşmektedir.Kömür koza vb gib masraflar tamamıyla öğretmenlere aittir.İş bölümü ile evlerde kalınabilir.

 

TURİZM
İlçemizde kış turizmi kapsamında kayak ve snowboard sporu yapılmaktadır. Ayrıca Sarıkamış Şehitliklerine ziyaret yapılabilmektedir. 
Yine Sarıkamış İlçesinde tarihi mekanlarda mevcuttur. Bunlardan biri Sarıkamış Katerina Av Köşkü'dür.

 

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ
Osmanlı ordusunun Enver Paşa komutasında Rus işgali altında bulunan toprakları kurtarmak amacıyla 1914 yılında 1. Dünya Savaşı sırasında başlattığı ve yaklaşık 90 bin askerin şehit verildiği Sarıkamış Harekatı nedeniyle her yıl ocak ayında ilçemizde "Anma Törenleri" gerçekleştirilir. Törenlere her yıl yurdumuzdan ve yurt dışından binlerce vatandaş katılır.

 

ULAŞIM
Kars ilinde havalimanı bulunmaktadır. Havalimanından ilçemize ulaşım yaklaşık 1.-1.5  saati bulmaktadır. İlçemize gelmek isteyen misafirlerimiz havalimanı çıkışından Sarıkamış minübüslerine binebilir. Ya da havalimanından belediye servisi ile Kars İl Merkezinde "Eski Garajlar" bölgesinde ilçe minibüslerinin kalktığı terminale gidip, oradan ilçemize gelebilir. Ayrıca Kars iline ve ilçemize trenle ulaşım sağalanabilmektedir (Doğu Ekspresi). Otobüslerle de ilçemize gelebilirsiniz. Ankara´dan ilçemize ulaşım yaklaşık 12 saat, İstanbul´dan 18 saat, Trabzon´dan 8 saattir. Saatler yaklaşıktır. Turgutreis, Doğu Kars, Kars Kalesi, Metro Turizm gibi otobüs firmaları vardır. Ayrıca Sarıkamış geçiş noktasında olduğu için diğer otobüs firmaları da kullanılabilmektedir. 

 

NÜFUS
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre Sarıkamış nüfusu ise 37 bin 744  iken, Kars ili toplam nüfusu ise 274 bin 829 kişiden oluşmakta. 2021 yılına göre ilimiz ve ilçemizde nüfus azalmıştır. Kars ilinde nüfus artış hızı ‰ -22,5 olurken; Sarıkamış ilçesinde ise ‰ -45,1 olarak açıklandı. Nüfus yoğunluğunun 27 olduğu Kars'ta yaşayan yabancı uyruklu kişi nüfusu ise bin 626'dan bin 246'ya düştü. Bu nüfusun 657'sini erkek, 589 kişisini ise kadınlar oluşturdu. İnkaya Köyü nüfusu ise Toplam 991 tır. Bu nüfusun 531'si Erkek, 460'si Kadındır.

 

KURSLAR
Okulumuzda öğrenci ile velilerimizin talepleri doğrultusunda çevre şartları da dikkate alınarak ilkokul için ise İYEP kursları açılmaktadır. İYEP de hafta içerisinde gerçekleştirilmektedir.

Okulumuz genel ağ (internet) sitesi sürekli güncellenmektedir. Okul kadrosuna siteden ulaşılabilir.

 

 

 

https://kars.gov.tr/sehirkartlarisarikamissehitleri 

https://sarikamis.meb.gov.tr/www/sarikamis-harekati/icerik/388

https://sarikamis.meb.gov.tr/www/sarikamis-sehitleri/icerik/15

 

T.C. Sarıkamış Kaymakamlığı Resmi Genel Ağ (İnternet) Sitesi:
https://www.sarikamis.gov.tr

 

T.C. Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Resmi Genel Ağ (İnternet) Sitesi:
https://sarikamis.meb.gov.tr

 

SARIKAMIŞ İLÇE PROTOKOLÜ ve TELEFONLARI
https://sarikamis.gov.tr/protokol-listesi

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kars Sarıkamış İnkaya Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)