Merkez Atatürk İmam Hatip Ortaokulunda Söyleşi Günleri Düzenlendi

Yüksek Lisans ve Doktora çalışması yapan eğitimcilerle söyleşiler düzenlendi. Birey için eğitim basamaklarından yüksek lisans eğitimi almak çok önemli bir  kariyerdir. Bu yüzden ülkemizde her yaştan ve her meslekten yüzlerce lisans mezunu insanımız yüksek lisans yapma gayretine girmişlerdir.  Bu bireylerin yüksek lisans yaparak farklı alanlarda kabul görür çalışmalar yapıp eğitimin kalitesini artırması da ülke için önemli bir çalışma olmaktadır.

 

Bu amaçla okulumuz Matematik öğretmenlerinden Emine ATABAŞ,  O.D.T.Ü. Eğitim Programları ve Öğretimi  Yüksek Lisansını tamamlayıp, Hacettepe Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme alanında da  doktora çalışmasına devam eden bir eğitim  sevdalımızdır.

 

Emine ATABAŞ, okulumuz öğretmen ve öğrencilerine lisans eğitiminin ardından yüksek lisans, doktora gibi alanlara neden yönelmeleri gerektiği söyleşisinde bulundu. İmam Hatip mezunu öğrencilerin sadece camilerde imam ve müezzin olmak için okumamaları gerektiğini, bunun yanı sıra özellikle eğitim kariyerlerinde ilerlemek, akademisyenliğin yeni çalışmalar yaparak ve yaptırarak üretkenlikte bir yaşam sağlanmasını vurguladı. Bu alanda yaşın önemli olmadığını, nemli olan şeyin üretken bir hayat sürmek olduğunu söyledi. Devletimize bu alanda da hizmet etmenin bir noktada mecbur bir hal aldığını söyleyen öğretmenimiz okumak ve eğitim alanında ilerlemekle ancak muasır medeniyetler seviyesine ulaşabileceğimizi belirtti.

 

Kendisine bu fırsatı veren okul idaresine çok  teşekkür ettiğini söyleyen öğretmenimiz ileriki yıllarda bu çalışmalar da bugün kendini dinleyen öğrencilerimizin olmasını temenni ederek söyleyişine son verdi.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gümüşhane Merkez Merkez Atatürk İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)