Merkez Müdürlüğümüz İlçe Risk Haritası Belirleme Çalışmasını Tamamladı

Kadirli Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM)  Müdürlüğümüz tarafından tüm okullarda uygulanan ilçe risk değerlendirme çalışmasının tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya tüm  İlçe Rehberlik Öğretmenleri ile rehber öğretmeni olmayan okulların  yöneticilerinin de katıldığı toplantıda söz alan RAM Müdürü Koray Erdemir şunları ifade etti:   "Kadirli Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü olarak hayata hazırlanmakta olan öğrencilerimizi; Türk Milli Eğitiminin Temel Amaçları çerçevesinde beden, zihin, ahlak ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe sahip olarak yetiştirmek için çalışmaktayız. Öğrencilerimizin ilgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek, topluma karşı sorumluluk duyan, yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirip; hayata en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlama sorumluluğumuzun olduğunu unutmuyoruz. Bu sorumluluklarımızın bilinci ile hizmet sunduğumuz rehberlik ve psikolojik danışma alanında daha etkin olmamız için neler yapabiliriz? Sorusunu daima sormak durumundayız. Bu bağlamda yapılan bu çalışmanın; öğrencilerimizin eğitimden istenilen düzeyde faydalanmasına ket vurabilecek, onların gerek akademik ve gerekse de sosyal açıdan beklendik düzeye ulaşmalarına olumsuz etki edebilecek risk faktörlerini belirleyerek, öğrencilerimizin kendini gerçekleştirmelerine ve nitelikli rehberlik çalışmalarına kılavuzluk yapacağını düşünüyorum. Okullar bazında çok yönlü olarak belirlenen risk faktörleri verilerinin etkili rehberlik uygulamaları ile bertaraf edilmesi okullardaki eğitim-öğretim kalitesine etki ederek tehditlerin fırsata dönüşmesine hizmet etmesinin yanında, öğrencilerimizin mutlu ve başarılı bireyler olarak topluma kazandırılmasına da hizmet edecektir.

Bu açıdan yapılan bu çalışmanın; kurum stratejik planımızda belirlediğimiz vizyon ve eğitim politikamızı yansıtan ‘Gülen Yüzler, Mutlu Yürekler’ sloganımıza uygun bir çalışma olduğunu düşündüğümden ayrı bir mutluluk duyuyorum.

Rehberlik faaliyetlerinin uygulanmasında öğretmenlerimize kılavuzluk yapacak bu değerli çalışmada emeği geçen başta Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanım Cem Murat ÖRTLEK’e ve öğretmenimiz Badel ÇETİNKALE’ye okul rehberlik öğretmenlerine, okul sınıf rehber öğretmenlerine, okul idarecilerine ve tüm öğrencilerimize teşekkür ederim." 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Osmaniye Kadirli Kadirli Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)