Merkezi Sınav İş ve İşlemleri Hakkında

8. sınıf öğrencilerinin katılacağı sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav 20 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirelecektir.

bu sınava öğrencilerin belirlenen sınv binasındaki salon ve sırada gimesi esastır. ancak sınava girecek öğrencielrde nakil,zorunlu ikamet değişikliği, mevsimlik işçi, yurtdışından gelmiş olanlar, tayin nedeniyle yer değişikliği gibi nedenlerle kayıtlı olduğu okullarda sınava giremeyeceklerin durumları sınava girmek istedikleri bölge sınav yürütme tarafından değerlendirilerek il ve ilçelerdeki sınav merkezlerinin yedek salonlarında gerekli tedbirler alınarak sınava katılmaları sağlanacaktır.

süresi içinde sınav tedbir hizmeti ram modülüne işlenmeyen öğrencilerden hiç görmeyen yada 18 punto sınav evrakı ile sınava alınması gereken ve evde hastanede veya cezaevlerinde sınava girmesi gerekn öğrencilerin bilgileri 10/06/2020 tarihine kadar kurumumuza ulaştırılması halinde gerekli sınav evrakı hazırlanarak illere gönderilecektir.

 

zihinsel yetersizliği olan öğrenci ve benzeri olup sınav tedbir hizmeti alması gereken öğrencilerden bilgileri zamanında ram modülüne işlenmeyen veya sonradan ortaya çıkan sebeplerle sınav tedbir hizmeti alması gereken öğrencilerin durumlarına uygun hizmeti alabilmeleri için gerekli işlemler kılavuzun ilgili hükümlerine göre bölge sınav yürütme komisyonunca yapılacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Merkez Sivas Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)