Merkezimiz Öğrencileri Ünlü Çocuk Kitabı Yazar - Şairi Bestami Yazgan İle Buluştu

Ünlü yazar Bestami YAZGAN 23.11.2017 tarihinde kurumumuzu ziyaret edip öğrencilerimizle söyleşide bulundu. Öğrencilerimize kitaplarından, yazarlık sürecinden, şiirlerini nasıl yazdığından bahseden şair, yazdığı şiirlerden demetler sundu.  Ülkemizin geleceğinin parlak ve aydınlık olduğunu, öğrencilerimizin bilim ve sanat alanında yaptığı gayret ve çalışmalarının bunda önemli olduğunu vurguladı. Öğrencilerimizle birlikte “Bir Çiçektir  Öğrenciler” adlı şiiri okudu. Ardından kitap-imza etkinliğine geçildi. 

Bilgi bahçesinin gülü,

Bir çiçektir öğrenciler.

Gönülleri sevgi dolu,

Bir çiçektir öğrenciler.

 

Türkçenin gül hecesinde,

Şanlı yurdun yücesinde,

Bilsem bahçesinde,

Bir çiçektir öğrenciler. 

 

Şiir, masal ve hikâye türlerinde seksen beş eseri bulunan yazar; 1957 yılında Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde doğdu. 2017 yılında Kosova/Prizren’de yayımlanan Türkçem Dergisi tarafından “Yılın Yazarı” seçildi. Şiir dalında yurt içi ve yurt dışında birçok ödül alan Bestami Yazgan’ın eserlerinden bazıları bestelendi, bazıları da ders kitaplarına girdi. Bestami Yazgan, gönül ve ömür toprağımızı saf şiir sularıyla sulayan, kuşluk vakitlerinin kuşlu saatlerinde yazdığı şiirlerle gönül güvercinlerimizi besleyen, bulanık ve bunalmış düşüncelerimizi demleyen bir gönül insanıdır. 

Merkez Müdürümüz  İsa Aliç, ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti, kurumumuz adına  Görsel Sanatlar Öğretmeni Erdal Karakuş tarafından hazırlanan Niğde’nin tarihi eserlerini  temsil eden rölyef çalışması takdim edildi. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Niğde Merkez Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)