Merkezimiz Öncü Olmaya Devam Ediyor

TÜBİTAK “Genç Robot Bilim Etkinliği” adını verdiği yeni projesini çeşitli kurumlarla işbirliği içerisinde başlattı.  Merkezimiz öğrencisi tarafından yapılan Türkiye’de birinci olan " 10 numara yağ projesi Robot kontrol kartı" projenin reklam yüzü oldu.

 

TÜBİTAK “Genç Robot Bilim Etkinliği” adını verdiği yeni projesini çeşitli kurumlarla işbirliği içerisinde başlattı.  Merkezimiz öğrencisi tarafından yapılan Türkiye’de birinci olan " 10 numara yağ projesi Robot kontrol kartı" projenin reklam yüzü oldu.

Merkez Müdürümüz İsa Aliç, Niğde’de Bilsem koordinatörlüğünde 19 okuldan 38 öğretmene ve 570 öğrenciye Robot Kontrol Kartının kullanımı ve bileşenlerinin öğretileceğini söyledi.

Proje tamamlandığında Niğde’de Robotik projeler konusunda önemli çalışmaların yapılacağına dikkat çeken  Aliç: "bu sayede ulusal-uluslararası robotik yarışmalara ilimizden daha fazla katılımlar olacaktır” dedi.

Bu projenin amacının Robotik eğitimin farkındalığını artırmak ve uygulamalı olarak öğrencileri bilimin içine çekmek olduğunu belirten Aliç: "Proje kapsamında öğrencilerin, görsel programlama ile algoritma üretme, üretilen algoritmalarla sanal ve gerçek ortamlarda robot bilim uygulamaları geliştirebilecek, proje tabanlı öğrenme ile kendi araştırma gereksinimlerini belirleyerek özgün projeler geliştirmeleri ve farklı disiplinlerden bilgi transferi yapmaları sağlanacaktır. Proje kapsamında Türkiye genelinde 5, 6 ve 7. sınıflara yönelik toplam 300 okul, 600 öğretmen, 9000 öğrenci ve 30 bilim ve sanat merkezi koordinatörü etkinlikte yer alması hedeflenmektedir.  7 - 8 Mart 2015 tarihinde TÜBİTAK Merkez Binada düzenlenen 4006 Genç Robot Bilim Etkinliği Koordinatörleri eğitimine Merkezimiz öğretmenlerinden Teknoloji -Tasarım Öğretmeni Ertuğrul Özar,  Fen Bilimleri Öğretmeni Cüneyt Akyol ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehmet Özel katıldı.

 Robotik kartların yaygınlaştırılması ve projelerin kartlarla yapılabilmesi için planlanan eğitimde TÜBİTAK Bilim Toplum Dairesi Başkanı Dr. Ahmet Uludağ,  Bilim Genç Dergisi Yayın Yönetmeni Bülent Gözcelioğlu, Robotsan firması Genel Mdr. Can Koyuncu, Doç. D. Selçuk Özdemir, Dr. Ali Emre Turgut ve Niğde Bilsem Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Ertuğrul Özar’ın sunumları yer aldı. Merkezimiz öğretmeni  Ertuğrul ÖZAR’ın danışmanlığında Abdullah OĞUL’un yaptığı 10 numara yağ projesi Robot kontrol kartı  kullanılarak Türkiye’de yapılan ve ödül alan ilk proje olma özelliğini taşıyor. Bu nedenle projenin reklam yüzü de Niğde’de yapılan ve Türkiye 1. olan bu proje oldu" şeklinde konuştu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Niğde Merkez Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi

Kaynak:https://nigdebilsem.meb.k12.tr/icerikler/merkezimiz-oncu-olmaya-devam-ediyor_1748445.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)