Mesleki ve Teknik Eğitim Uygulama Platformu

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen MET-UP (Mesleki ve Teknik Eğitim Uygulama Platformu) mesleki ve teknik eğitime yönelik 3D materyal ve artırılmış gerçeklik teknolojisiyle desteklenen dijital bir materyal kütüphanesi ve etkileşim uygulamasıdır.  Android marketlerde yayına girmiştir. Şuan 10 adet materyalin yer aldığı platforma sene sonuna kadar 150 adet mesleki eğitim materyali eklenecektir. 

 

Twitter : https://twitter.com/tcmeb/status/1659954661749604359

Uygulama : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.milliegitimbakanligi.metup

Tanıtım Filmi : Mesleki ve Teknik Eğitim Uygulama Platformu (METUP) - YouTube

 

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM UYGULAMA PLATFORMU: "METUP"

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve UNICEF iş birliğinde Mesleki ve Teknik Eğitim Uygulama Platformu METUP Tanıtım Toplantısı, Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy'un katılımıyla Ankara'da yapıldı.

Talim ve Terbiye Kurulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Şensoy, Bakan Mahmut Özer'in çizmiş olduğu perspektifte Türk eğitim sistemine ilişkin birçok çalışma planlayıp merkez ve taşra teşkilatlarıyla eş güdüm içinde uyguladıklarını söyledi.   Son 20 yılda atılan tüm adımların eğitimin daha nitelikli hâle gelmesi için özenle uygulandığına işaret eden Şensoy, dünyadaki gelişmeleri takip ederek ve ülkemizin ihtiyaçlarını dikkate alarak ilerlediklerini kaydetti.   Mesleki eğitimde yaşanan dönüşüme vurgu yapan Şensoy, mesleki eğitimde elde edilen birikimin diğer ülkelerin de dikkatini çektiğini ifade ederek şunları söyledi: Bakanlığımızca dünya genelinde uluslararası öğrenci hareketliliğinin sağlanması, Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki karşılıklı iş birliğinin geliştirilmesi hedefiyle uluslararası mesleki ve teknik Anadolu liseleri açılmıştır.2022 yılında açılan ve 7 olan uluslararası mesleki ve teknik Anadolu Lisesi sayısı, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında eğitime başlayacak 3 yeni okulla birlikte 10'a yükselecektir.  

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yalova Merkez Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)