Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarında Alana/dala Geçiş Tercih İşlemleri Başladı

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarında Alana/Dala Geçiş, Tercih ve Yerleştirme İşlemleri e-Kılavuzu 2022, Yönetmelik hükümlerine göre AMP 9. sınıfında öğrenim gören öğrencilerin meslek alanlarına geçiş tercih işlemleri başladı.

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarında Alana/Dala Geçiş, Tercih ve Yerleştirme İşlemleri e-Kılavuzu 2022, Yönetmelik hükümlerine göre; okulumuz Anadolu Meslek Programı (AMP) 9. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin meslek alanlarına geçiş tercih işlemleri 24-26 Eylül 2022 tarihleri arasında E-okul sistemi üzerinden, E-Okul sisteminde ilan edilen tercih kodlarını kullanarak yapılacaktır. 

Alan tercih başvurularının, öğrenci ve velisi tarafından bireysel olarak e-Okul sistemi üzerinden yapılması esastır. Ancak bireysel başvuru yapamayanların aşağıdaki formu doldurarak imzalı şekilde okul yönetimine çalışma takviminde belirtilen süre içerisinde vermesi ya da göndermesi durumunda veli adına okul yönetimince de bireysel başvuru ekranından başvuru yapılabilecektir.

AMP de bulunan alanlardan en fazla 15 tercih yapılabilecek olup öğrenciler öğrenim gördükleri okulun dışındaki okul ve alanları da tercih edebilecektir. Ancak, yerleştirme işlemi yapılırken kendi okulundaki öğrencilere öncelik verilecektir. Boş kontenjan kalması durumunda diğer okullardan tercihte bulunan öğrenciler yerleştirilecektir.

Okulumuzda sadece Sağlık Hizmetleri alanında eğitim verilmekte olup Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarında Alana/Dala Geçiş, Tercih ve Yerleştirme İşlemleri e-Kılavuzu'nda yer alan "Bünyesinde tek alan/dal bulunan okullarda; öğrenciler tercihte bulunmadıklarında doğrudan mevcut alana yerleştirme işlemi yapılacaktır." hükmü gereği; öğrencilerimizin Sağlık Hizmetleri Alanına yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Yerleştirildiği alanı değiştirmek isteyen öğrenciler kontenjan açığı bulunması durumunda koşullarını taşıdıkları alanlara 9. sınıfta birinci dönemin sonuna kadar alan değiştirerek de geçiş yapabilecektir.

AMP meslek alanlarına geçişlerde öğrencinin sağlık durumunun geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olması esastır. Öğrenciler, tercih ettikleri meslek alanlarına sağlık durumlarının uygun olduğunu beyan etmiş sayılacaktır.

AMP meslek alanlarına yerleştirme sonuçları 30 Eylül 2022 Cuma günü ilan edilecektir. Sonuçlar, https://e-okul.meb.gov.tr/ ve Veli Bilgilendirme Sisteminden duyurulacaktır. Ayrıca 8383 Mobil Bilgilendirme Servisine üye olan velilerin cep telefonlarına kısa mesaj (SMS) gönderilecektir.

 

Anadolu Meslek Programı Alanlarına Geçiş Kontenjan Listeleri İçin TIKLAYIN

Bireysel Başvuru Yapmak İçin TIKLAYIN

Bireysel Başvuru Yapamayan Velilerimiz İçin Hazırlanan Form İçin TIKLAYIN

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Üsküdar Üsküdar Zeynep Kamil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)