Mesleki Yarışma Okulumuzda Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip okulları arası "Genç Sada Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması",  " Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması" ve " Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması"  Devrek'te yapıldı.

  Yarışmaya Zonguldak Merkez ve İlçelerinde eğitim öğretim veren Anadolu İmam Hatip okulları katıldı. Anadolu İmam Hatip okulları öğrencilerinim katıldığı "Genç Sada Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması",  " Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması" ve " Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması" okulumuzda yapıldı.

Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde düzenlenen yarışmada Zonguldak Merkez ve İlçelerinde bulunan 9 okuldan 23 öğrenci katıldı.

Devrek İlçe Müftüsü Murat Mutlu'nun komisyon başkanı olduğu yarışmaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özkan Poyraz, kurum ve kuruluşların müdürleri STK Temsilcileri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Okulumuzun Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Merkez ve diğer ilçelerden 9 İmam Hatip okulu öğrencisinin katıldığı yarışma, İstiklal Marşı, saygı duruşu sonrası ev sahipliğini üstlenen Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Erdoğan Aslan tarafından yapılan açılış konuşması ile başladı.

Tüm katılımcıların gönüllerin birincisi olduğunu sadece bu yarışmada birinciler arasında sıralama yapmak adına tatlı bir rekabetin yaşanacağını ifade eden Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Erdoğan Aslan:

 

 "Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Öğretimi Genel Müdürlüğü emirleri doğrultusunda Zonguldak ili ve ilçeleri Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında Okulumuzun Koordinesinde gerçekleştirilecek olan il finali yarışmamıza hoşgeldiniz.Bu yarışma, 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen asrın felaketi olarak kabul edilen, merkez üssü Kahramanmaraş ili olan ve 11 ilimizi etkileyen depremlerin ardından gerçekleşmektedir. Buruk olan gönüllerimiz Kuran'ın nuru ve feyzi ile aydınlansın. ferahlansın, şehitlerimize ithaf olsun, yaralılarımıza acil şifalara vesile olsun.Biraz dan burada Kuran bülbüllerini dinleyeceğiz. Bunun için yapılacak yarışmamız 3 kategoride gerçekleşecektir. Kaybedeni olmayan ve her katılımcının kazandığı bu yarışmada tüm öğrencilerimizi kutluyorum, başarılar diliyorum. Kendi okullarından seçilerek gelmişlerdir. Kendilerini yetiştiren hocalarına ve ailelerine teşekkür ediyoruz. Allah muvaffak eylesin.Bu yarışmada yalnızca birinciler arasında sıralama olacaktır. Yavrularımıza tekrar başarılar dilerken programın tertibinde desteğini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, katkı sunan kurum ve kuruluşlarımıza Belediyelerimize esnafımıza mezun ve mensuplarımıza, sivil toplum örgütlerimize, okul personelimize ve çalışanlarımıza, öğrencilerimize hassaten teşekkür ediyor saygılar sunuyorum."

Yarışmada jüri komisyon başkanlığını yapan Devrek İlçe Müftüsü Murat Mutlu, katılan öğrencilere başarılar dileyerek; "Düzenlenen bu yarışma inşallah hayırlara vesile olur. Buraya gelen öğrencilerimiz okullarında birinci oldular bizde burada dereceye giren öğrenciler arasında sıralama yapacağız. Aslında hepsi bizim gönlümüzde birinci olmuşlardır ama bu bir yarışmadır burada bir arkadaşımızı birinci seçeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler sırayla kürsüye gelerek Kur'an-ı Kerim ve ezan okudu. Jürinin değerlendirmesi sonucu Genç Sada Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması'nda Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ekrem İpşir birinci, Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Eren Tomak ikinci, Zonguldak Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İshak Çetinkaya üçüncü oldu. Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması'nda ise Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Çolak birinci, Ereğli 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ubeydullah Arslan ikinci, Merkez Anadolu İmama Hatip Lisesi öğrencisi Kaan Cin üçüncü olurken diğer bir yarışma olan Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması'nda ise Çaycuma Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halil ibrahim Kayacan birinci, Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emre Sivri ikinci, Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatih Çetinkaya üçüncü oldu.

 

   Program, dereceye girenlere çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Zonguldak Devrek Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)