Mevlid Kandili Etkinlikleri

Rebuevvel Ayının 12. Günü sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.s.) yeryüzünü teşriflerinin yıldönümüdür.

O, Yüce Allah'ın insanlığa gönderdiği son peygamber ve bütün insanlığın rehberidir. Ahlaki değerleri ve erdemleri kaybeden insanlık, onun gelişiyle tekrar hak, hukuk, merhamet, güzel ahlak gibi değerlerle buluşmuştur.

Bugün yeryüzü onun getirdiği değerlerle buluşursa insanlık huzuru yaşayacaktır. Dünyayı, İslam'ın şefkat, merhamet, hakkaniyet, güzel ahlak ve bir arada yaşama ilkeleriyle tanıştırmak ise son Peygambere ümmet olmanın onurunu yaşayan müminlerin iman ve kulluk sorumluluğudur.

Bu sorumluluğa dair farkındalık oluşturmak için okulumuzda her katta panoları Mevlidi Nebi'yi anlatan değerlerle süsledik. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize peygamberimizin ahlakını örneklendiren ikramlar ve gül suyu sunduk, peygamberimize salavatlar gönderdik. Rabbim niyetleri kabul eylesin.

Tüm velilerimizin, öğrenci-öğretmenlerimizin ve âlem-i İslam'ın mevlid gecesini tebrik eder, Mevlid-i Nebi'nin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ederim.

Kübra EKŞİOĞLU
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Rize Merkez Boğaz Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)