Mezuniyet Töreni

Geyve Anadolu Lisesinde 2023-2024 öğretim yılında mezun olan öğrenciler, sevinçle keplerini havaya attılar.

Filistin bayrağı renkleriyle süslü Geyve Anadolu Lisesinin bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine; ilçe kaymakamı Murat Güven, belediye başkan vekili Mustafa Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Ahmet Özdemir, okulun emekli müdürü Ahmet Akkuş ve çok sayıda veliler katıldı.

Okul müdürü Ferhat Ersin yaptığı açılış konuşmasında özetle şunları söyledi:

 

ÖĞRETMENLER ÖĞRENCİNİN İYİLİĞİNİ DÜŞÜNÜR

Bir şeye nasıl başladığınız elbette önemlidir ancak daha önemli olan şey ise onu nasıl bitirdiğinizdir.

Ancak şunu zaman geçtikçe daha iyi anlayacaksınız ki burada hiç kimse size sizin aleyhinize, zararınıza olacak bir şeyler için uğraşmamıştır; yapılan ve yapılmayan her şeyin sizin için daha iyi olacağı düşünülerek uygulamaya geçilmiştir.

 

İTİBAR KAZANMAK SİZİN ELİNİZDE

Bir de şunu unutmayın ki kimse size itibar kazandırmaz; itibarı, saygıyı, saygınlığı sizler yaptıklarınızla ve yapmadıklarınızla kazanırsınız.

Okul içinde veya okul dışında size karşı oluşan kanaatin, yapılan davranışını, takınılan tavrın başlangıç noktası sizsiniz!..

Gücünüzü, itibarınızı ne paranızdan ne makamınızdan ne Anakara’daki dayınızdan alın; size gücü, itibarı kişiliğiniz, karakteriniz, duruşunuz, insanlığınız versin!..

 

KAPIYI YAVAŞ KAPATIN

Önemli olan nedir derseniz? Bâkî kalan bu kubbede bir hoş sadâ bırakmak Öğrencilerimize tavsiyemiz, çıktığınız hiçbir kapıyı çarpıp çıkmayın. Olur da bir gün döndüğünüzde o kapıyı rahatça çalabilesiniz, geride bıraktıklarınızla hayatın bir yerinde karşılaştığınızda yüzünüz kızarmadan rahatça konuşup oturup bir bardak çay içebilesiniz.

Dünyada hiçbir zaman sadece kendiniz için yaşamayın, sadece kendisi için yaşayan insan bencildir, egoisttir, paçalarından kibir akıyordur. Sizler insanlık için, daha güzel bir dünya için, ülkemiz için, insanlarımız için yaşayın.

 

FİLİSTİN’de MEZUNİYET TÖRENİ YAPACAK OKUL ve ÖĞRENCİ YOK

Yüzyıldır Filistin’de, Gazze’de, Kudüs’te Zalim ve lanetli kavim İsrail’in oradaki Müslümanlara uyguladığı vahşet, soykırım, zulüm devam etmektedir. Aynı şekilde Doğu Türkistan’da zalim Çin yönetimi tarafından yine yüzyıla yaklaşan bir zulüm, işkence, asimilasyon devam etmektedir.

Dünyanın dört bir yanında hep mazlum ve mağdur edilenler Müslümanlar, zalim olanlar ise dünyaya güya insan hakları dersi veren, demokrasi masalları anlatan Avrupa ülkeleri ile onların destekledikleri zalim yönetimlerdir.

Unutmayın ki Gazze’de mezun olunacak bir okul, mezun olabilecek öğrenci kalmamıştır.

 

VATAN İÇİN DUYARLI OLUN

Yarın ülkemizin, milletimizin, devletimizin aynı sorunlarla karşılaşmaması için sizlere çok büyük iş düşmektedir.

Başımıza gelen pek çok şeyin sebebi vurdumduymazlık, boş vermişlik ve her şeyi başkasından beklemektir.

 Dünyaya, dünyada yaşananlara, insanlığın içinde bulunduğu duruma duyarsız kalmayın. Rabbim, yolunuzu ve bahtınızı açık eylesin!..

Programı Turgay Küçüktepe ve Ayşe Çelik öğretmenler sundu.

Okul birincisi Şevval Azra Altıntaş yaş kütüğüne ismini çaktı, ilçe kaymakamı Murat Güven de kendisine diplomasını ve plaket verdi. Okul ikincisi Nisa Çelik ve üçüncü Betül Su'ya plaket verildi. Öğrenciler sahneye davet edildi, öğretmenler diploma verdiler. Fotoğraf çekimi yapıldı. Davetlilere pilav ikram edildi. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Geyve Geyve Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)