Mezunumuz Mustafa Aydemir'in 1982 Yılında Yaptığı En Büyük Atatürk Portresi Yenilendi.

Erzincan Keşiş Dağı’nda bulunan Ata Tepesi’ne 1982 yılında Mezunumuz yazar ve ressam Mustafa Aydemir tarafından 3 bin askerle 41 yıl önce Keşiş Dağları’nda yapılan dev Atatürk portresi yenilemenin ardından yeniden törenle açıldı.

Erzincan’daki Keşiş Dağı’na 31 yıl önce ressam Mustafa Aydemir’in 30 günde 3 bin gönüllü askerle yaptığı Atatürk portresi yenilendi. Uzaydan görülebilen ve dünyanın en büyük ve 100 sıra dışı eserinden biri olan portrenin yenilenmesinde 4 bin ton beton kullanıldı. 


Keşiş Dağı’na 1982 yılında 7500 metrekare alana yapılan 176 metre boyundaki Atatürk portresinin yenilenmesi için çalışmalar 26 Ağustos’ta başladı. Uzaydan görülebilen ve dünyanın en büyük ve 100 sıra dışı eserden biri olan portrenin yenilenmesi için ressam Mustafa Aydemir, Ata Tepe ismi verilen bölgede ekibiyle birlikte çalışmıştır.

Atatürk Portresi Açılış programında konuşan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu; “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını coşkuyla kutladığımız özel günde,  Erzincan’ın Cumhuriyetimize bağlılığını yansıtan, kurucu değerlerimize sahip çıktığını gösteren bu programda sizlerle bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyim.

Erzincan’ın Keşiş Dağı’nda zamanın fırça darbeleriyle solan Atatürk’ün portresi, 1982’nin ruhunu taşıyan usta eli, Ressam Mustafa Aydemir’in liderliğinde yeniden canlandı. 41 yılın ardından, bu efsanevi eser, sadece Erzincan’da değil uzaydan görülebilen, dünyanın en büyük ve 100 sıra dışı eserden biri olarak kabul edilmektedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Muratpaşa Antalya Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)