Milli Savunma Üniversitesi Rektörü ve Osmanlı Tarihi Uzmanı Prof. Dr. Erhan Afyoncu'yu Okulumuzda Ağırladık

Prof. Dr. Erhan Afyoncu, tarihimizin en parlak zaferlerinden biri olan İstanbul’un Fethini, Sultan Fatih’in askeri ve siyasi liderliğini ve fetih sırasında onun ortaya koyduğu kararlılığı ve liderliğini öğrencilerimizle paylaştı.

Özellikle Fatih Sultan Mehmet’in Ayasofya’yı nasıl camiye çevirdiğini ve kılınan ilk cuma namazına da ayrıntılı olarak değinen Afyoncu, Ayasofya’nın bu fetihteki önemini ve Ayasofya'nın günümüz açısından da ne anlam ifade ettiğini de ayrıntılı olarak anlattı. Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Afyoncu, onlara tarihi sevmelerini ve üniversite eğitimi için tarih bölümlerini tercih etmelerini tavsiye etti.

Program sonunda okul müdürümüz de Sayın Erhan Afyoncu'ya teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu. Ayrıca okulumuz "Tarih ve Kültür Topluluğu" öğrencileri de hazırladıkları hediyeyi konuğumuza takdim ederek, minnettarlıklarını ifade ettiler.

Prof. Dr. Erhan Afyoncu'nun okulumuzda ağırlanmasını organize eden "Tarih ve Kültür Topluluğumuza" ve bu topluluğumuzun danışmanlığını yürüten okulumuz tarih öğretmeni Sayın Zühre Akgün'e de şükranlarımızı sunuyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Yenimahalle Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)