Miraç Kandili

Miraç kandili münasebetiyle okulumuz konferans salonunda erkek öğrencilerimiz için program düzenlenmiştir. Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ahmet ARSLAN Miracın önemine dair yapmış olduğu konuşmada    ”Beş vakit namazın bize Miraçta verilen bir hediye olduğunu, Allaha yükselmek ve yaklaşmak için en önemli yolun namaz kılmaktan geçtiğini” açıkladı. Ayrıca “Oruç, Zekât, Hac gibi ibadetlerin Medine döneminde farz kılındığını; içki, kumar, faiz vb. yasakların aynı şekilde Medine döneminde yasaklandığını, ancak namazın İslam’ın ilk yılından itibaren Müslümanın hayatında var olduğunu” dile getirdi.

 Kur’an Kursu Hocalarımızın da kızöğrencilerimiz içindüzenlediği programda,6 Şubatta hayatını kaybeden vatandaşlarımıza hatimler ve dualar edildi.

Okul Müdürümüz Bayram DEMİRTAŞ ’ta programın sonunda öğretmen ve öğrencilerimizin kandilini tebrik etti. Ayrıca bir yıl önce 6 Şubatta ülkemizde yaşanan depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. “Millet olarak böyle zamanlarda birlik ve beraberlik içinde olmanın acıları ve hüzünleri azaltacağını” dile getirdi.

Programın sonunda 6 Şubatta hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Aksaray Merkez Cemaleddin Aksarayi İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)