Müdür Reyhan, Okulda Aşı Kampanyasına Çağrıda Bulundu

Müdür Reyhan, Okulda Aşı Kampanyasına çağrıda bulundu...

"SAĞLIKLI EĞİTİM İÇİN, SAĞLIK GEREKLİ"

Samandağ Atatürk Anadolu Lisesi Okul Müdürü Şaban Reyhan, Covid-19 hastalığı yüzünden okulların kapanmasını istemediklerini ifade ederek, okulunda yapılan aşı kampanyasını kamuoyuyla paylaştı. 

Konu ile ilgili gazetemize konuşan Okul Müdürü Reyhan, 'çocukların sağlıklı bir eğitim alabilmeleri önceliğimizdir. Bu anlamda velilerimizin e nabız üzerinden kayıt oluşturduğu çocuklarımızın aşılarını yaptırdık" ifadelerine yer verdi. 

Müdür Reyhan; "Samandağ Atatürk Anadolu Lisesinde etrafımıza son derece sıkıntı veren Covid belasından kurtulmak için sevgili öğrencilerimin isteği üzerine aşı yapma kararı aldık. Biz de gerekli mercilerle irtibata geçtik. Öncelikle İlçemiz Kaymakamı Sayın Murat KÜTÜK'e ,İlçe Milli eğitim Müdürümüz Menderes TUNÇ 'a , İlçe Sağlık Müdürü  Şafak MIÇOOĞULLARI' ile  irtibata geçtik ve okulumuzda bir aşı kampanyası yapma kararı aldık. Öğrencilerimizle, velilerimizle konuştuk. Velilerimiz bu konuya duyarlılıkla yaklaştı. COVİD-19 aşısı yapmak için 42 öğrencimiz velisinin e-nabız üzerinden muvaffakiyet alarak aşı onayını tamamlamışlardır. Bizde o öğrencilerimizi bugün itibariyle okulumuzda aşılarını yaptırdık.  Covid-19 aşısının toplum için, öğrenciler için önemini belirten bir video gönderdik. 42 öğrencimizin velisi memnuniyetle e-nabız sistemine girerek çocuklarının aşı olmalarını onayladılar.  

Öğrencilerimizin sağlıklı olması bizleri son derece mutlu eder. Biz okulların kapanması taraftarı değiliz. Okulların sürekli ve yüz yüze olması taraftarı olduğumuz için bu aşı kampanyasına destek verdik. Zaten hali hazırda aşı kampanyasına katılmadan önce bizim yaklaşık olarak okulumuzda 180- 200'e yakın öğrencimiz kendi isteğiyle aşısını yapmıştı. 

Covid belasından kurtulmak için bu aşının yapılması gerektiğine inanmışlar ve aşı olmuşlar ben onları da tebrik ediyorum, kendi öğrencilerimi de tebrik ediyorum. Çünkü bu beladan kurtulmanın yolunun bir an önce aşı yapmaktan geçtiğini düşünüyoruz. 

Ben 3 doz aşı oldum. Dördüncü aşı için bekliyorum. Onu da en kısa sürede yapacağım. Öğrencilerimizin sağlıklı bir eğitim alabilmesi için yüz yüze eğitimin son derece önemli rol oynadığını ifade etmek istiyorum. Yaklaşık 1 buçuk -  2 yıl boyunca okullar zaten kapalı kaldı. Öğrencilerin öğretmenlerinden, kitaplarından, okulundan uzak kalması bizi çok üzdü. Biz bu durumun önüne geçmek için öğrencilerimizin, gençlerimizin ve yaşlılarımızın da dahil aşı olması gerektiğini düşünüyoruz. Aşının yapılması hem aile ortamının hem de okul aile ortamının sağlıklı sürmesi demek. Bu okulların kapanmaması  demek. Sağlık herşeyden önce gelir. Gelin aşılarımızı yapalım. Herkese sağlıklı günler diliyorum" dedi. 

Haber- Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Hatay Samandağ Samandağ Atatürk Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)