Müdürlüğümüz Tarafından Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinesinde "01 - 07 Kasım Disleksi Haftası" Farkındalık Programı Düzenlenmiştir.

Müdürlüğümüz tarafından Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 07.11.2018 tarihinde Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde "01 - 07 Kasım Disleksi Haftası" farkındalık programı düzenlenmiştir. Düzenlenen etkinliğe İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan KÖSE, Kurum Müdürümüz Devrim ÖZBAYRAK, Okul idarecileri, rehber öğretmenler, kurum personelimiz ve öğrenci velileri katıldı.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan KÖSE programın önemiyle ilgili yaptığı konuşmada; Disleksi çocuklarımızın akademik başarılarını olumsuz etkileyen bir yetersizlik alanıdır. Genel olarak disleksiyi Özel Öğrenme Güçlüğü başlığı altında incelemeliyiz. Öğrenme güçlüğü ilkokul çağında belirtilerini gösteren insanın yaşamı boyunca devam eden bir farklılık olarak nitelendirebiliz. Özel Öğrenme Güçlüğünü bazı teknik stratejiler ve bireysel ilgilenme ile aşılabileceğini belirtmek isterim. Bizde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak siz saygıdeğer velilerimize Özel Öğrenme Güçlüğü hakkında bilgi vermek, farkındalık yaratmak ve sizi de Özel Eğitimin bir parçası haline getirmek istiyoruz. Bunun için siz velilerin buraya gelmesi ,  Özel Öğrenme Güçlüğü olan çocuklarımıza destek vermesi bizim için çok önemlidir. Biz sadece Özel Öğrenme Güçlüğü olan velilerin değil tüm velilerin destek vermesini bekliyoruz. Çünkü Özel Eğitim bir ekip işidir. Sizi de bu ekibin parçası olarak görmekten mutluluk duyarız dedi.

Kurumumuz Özel Eğitim Öğretmenleri Adem KAMACİ ve Zekeriya Turan SEÇKİN´ in programla ilgili sunumları ve Çoruh Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Uğur YILDIRIM ve Özel Eğitim Öğretmeni Yıldız KÖSE´nin okul tanıtımıyla ilgili bilgilendirme sunumunun ardından program sona erdi.


Aynı gün saat 15:30 da Müdürlüğümüz konferans salonunda Merkez İlçede görev yapan 1 ve 2. sınıf öğretmenlerine yönelik Özel Eğitim Öğretmenlerimiz Zekeriya Turan SEÇKİN ve Ömer Şafak YAVUZ tarafından disleksi ile ilgili bilgilendirme sunumu gerçekleştirilmiştir.



Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Artvin Merkez Artvin Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)