Münakaşa Değil Münazara

Zıt düşüncelerin karşılıklı savunulmasıdır münazara. Çok eski zamanlarda (!) ülkemizde pek sevilmezdi aslında. Fikirler ya karşı tarafa çamur atarak ya da ağzının üstüne vurarak kabul ettirilmeye çalışılırdı. Ama şimdiki gençler öyle değil. Sorunların çözümünün şiddet olmadığının farkındalar. Konuşarak, kendini doğru ifade ederek, haklarını düzgünce savunarak bir çok konuyu çözüme kavuşturuyor ve eski nesile örnek oluyorlar. Münazarada amaç bir tarafın kazanıp kazanmamasından ziyade iyi bir savunma yapmaktır. Karşı tarafın tezlerine antitezler bulmak ve bunu düzgün bir şekilde ifade edebilmektir.

Teknoloji yararlı mı? Yoksa zararlı mı? Kimine göre evet, kimine göre hayır. 11-B ve 11-C'nin bugünkü münazara konusu buydu. Ve bize keyifli anlar yaşattılar. Özellikle 11-C'den Metin Enes YILMAZ teknolojinin zararlarını öyle bir savundu ki literatüre Sokrat Savunması'ndan sonra Metin Enes Savunması diye bir terim gelebilir. :)))) 

Bugünkü münazarayı 11-B sınıfı kazandı. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ve tabi bu etkinliğimizi planlayan, programlayan ve sunan (Acun ILICALI mübarek) başımızın tacı Özlem ÇİVİLİDAĞ hocamıza sonsuz teşekkürler ediyor bu münazaraların devamını dört gözle bekliyoruz. 

-Çünkü münazaralar topluma empati yeteneği kazandırır.

-Hayır kazandırmaz.

-Çünkü münazaralar kendini ifade etme, savunma, karşı tarafa saygı duymayı öğretir. 

-Alakası yok! 

Bu da bizden bir MÜNAŞAKA olsun  :))))

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tokat Pazar Pazar Ayşe Ak Seda Sayan Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)