Müze Gezisi

Müze gezisi

      Çağdaş eğitim, sorgulayan, düşünen, yaratıcı bireyler geliştirmeyi hedeflemektedir. Öğrenme, düşünme, sorgulama, gözlem ve uygulama süreçlerinin birlikte gerçekleştiği eğitim ortamında, birey aktif olarak yer almaktadır. Sadece okul değil, sanat ve kültür merkezi olan müzelerde yapılan etkinlikler ile de bu aktif eğitim ortamı gerçekleşmektedir.

      Müze eğitimi; özellikle zaman ve mekân içinde kendini ve insanları anlama, kültürel mirası sürdürme, geçmişi, bugünü ve geleceği anlamlı bir biçimde ilişkilendirme,kültürel varlıkları, eski eserleri anlama, koruma ve yaşatma, kendi kültürünü ve farklı kültürleri çok yönlü bir yaklaşımla tanıma ve anlama, müzeyi bir yaşam biçimi haline getirme ve müzelere yaşayan kurum niteliği kazandırma çabasıdır.  Günümüzde müzeler duvarsız sınıf olarak tanımlanmaktadır.

      Müzedeki öğrenme doğrudan nesnelerden öğrenmedir, duyuları temel alır, yaşantıya dayanır. Müze eğitiminde duyulara, düşgücüne, estetik duyarlılığa, yaratıcılığa ve eleştirel yaklaşıma yönelmek bu yönüyle önemlidir.

      Kuleli Ortaokulu olarak her yıl öğrencilerimizi İstanbul’un farklı bir müzesine götürerek bizler de öğrencilerimizde müze kültürü yaratma, müzeleri bir yaşam biçimi haline getirme çabası içindeyiz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Bahçelievler Kuleli Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)