Namaza Cağrı

"Cennetin anahtarı, namazdır..." (Tirmizî, Tahâret, 1)

"Muhakkak ki sizden biri namaz kılarken (aslında) Rabbiyle özel olarak konuşmaktadır..." (Buhârî, Salât, 36)"İkindi namazını kaçıran kimse, sanki ailesini ve malını yitirmiş gibidir." (Buhârî, Mevâkîtü's-salât, 14; Müslim, Mesâcid, 200)

"Yüce Allah şöyle buyurdu: 'Senin ümmetine beş vakit namazı farz kıldım ve onları, vaktinde ve hakkını vererek kılanları cennete koyacağımı kendi katımda vaad ettim. Namazları düzenli kılmayanlar için ise katımda böyle bir vaad yoktur.'" (Ebû Dâvûd, Salât, 9)

Hadisleri ışığında Din Öğretimi Genel Müdürlüğü himayesinde gerçekleştirilen KTS etkinlikleri bünyesinde Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanında öğrencilerimizin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda kültürel, sportif, modern ve geleneksel sanatsal faaliyetlerin yapılabileceği ortamlar oluşturmaya çaba sarf ediyoruz. Öğrencilerimizin şiir, hitabet ve sunuculuk becerilerini geliştirecek şekilde yaptığımız etkinlikle öğretmenimiz Sebile UÇMA tarafından namaz alışkanlığı kazandırmak amacıyla yazmış olduğu "namaza çağrı ve iyilik" temalı tiyatro ve çalışması öğrencilerimiz tarafından okulumuz konferans salonunda sergilenmiştir.

Okul yönetimi ve öğretmenleri olarak Din öğretimi himayelerinde Kur'an'ın İmandan Sonraki İlk Çağrısı "NAMAZ" okulun ana hedefi seçilmiş olup, öğrencilerimize namaz alışkanlığı kazandırmak için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Etkinlikte emeği geçen İ.H.L Meslek Dersleri Öğretmenlerimiz Fadime DOĞAN, Sebile UÇMA'ya ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Siirt Şirvan Şirvan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)