Nasıl Başardıklarını Anlattılar

Nasıl başardıklarını anlattılar

LGS VE YKS’YE SAYILI GÜNLER KALA GEÇTİĞİMİZ YIL BU SINAVLARDA BAŞARILI OLAN MEZUNLARIMIZ, 8. VE 12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞARAK TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI.

Geyve Şehit Serdar Gökbayrak KAİHL olarak bu yıl mezun olacak 8. ve 12. sınıf öğrencilerimizin sene sonundaki sınavlara her yönden en hazır şekilde girmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Düzenli şekilde uygulanan deneme sınavları ve rehberlik hizmetlerinin yanında geçtiğimiz yıl bu sınavlarda başarılı olarak derece yapan mezunlarımızı son sınıf öğrencilerimizle buluşturduk. Mezun öğrencilerimiz, “nasıl başardıklarını” anlattılar.

TERCÜBELERİNİ PAYLAŞTILAR

Geçtiğimiz yıl Fen ve Sosyal Bilimler bölümümüzü kazanan öğrencilerimizi 8. sınıflarımızla buluşturduk. Sevgi Bakır A şubesinde, Nihal Kaya ise B şubesinde arkadaşlarına başarılarını nasıl elde ettiklerini anlattı. Planlı çalışmanın ve zamanı iyi kullanmanın önemini hatırlatan mezunlarımız, sınava sayılı günler kala neler yaptıklarından, uyku ve beslenme alışkanlıklarından da bahsetti.

SORULARI CEVAPLANDIRDILAR

Sınav esnasındaki heyecanın normal bir durum olduğunu belirten mezunlarımız, bunu nasıl aştıklarını arkadaşlarıyla paylaştılar. Optik doldurma sırasında dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdiler. Her öğrencinin kendine has özellikleri olduğu, sınav öncesi yapılması gereken genel tavsiyelerin yanında kendisini iyi tanıyan öğrencilerin nasıl hazır olacaklarını en iyi yine kendilerinin bileceği ve son günlerini buna göre değerlendirmelerinin önemi hatırlatıldı.

ÜNİVERSİTELİ ZİYARETÇİLERİMİZ

Öte yandan lise bölümümüzden mezun olarak farklı şehirlerde üniversite okumakta olan eski öğrencilerimiz de zaman zaman okulumuzu ziyaret ediyorlar. Öğretmenleriyle hasret gideren mezunlarımız, 12. sınıf öğrencilerimizle de sohbet ederek sınav süreci ve sonrasında yaşadıklarını anlatıyorlar. Üniversite öğrencisi olmanın bambaşka bir tecrübe olduğunu belirterek, başka bir şehirde okuma hedefi olan arkadaşlarına tavsiyelerde bulunuyorlar.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Geyve Geyve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)