News From The Beware Project

NEWS FROM THE BEWARE PROJECT

 

              Aralık ayında başladığımız, Avrupa’dan 3,Türkiye’den 10 ortak ülkenin bir araya geldiğimiz BEWARE projemizi bitirmek üzereyiz. İngilizce öğretmeni Fatma YAŞİN öncülüğünde yürüttüğümüz projemize 11 öğrenci ile katıldık. Projemiz boyunca, Teknoloji bağımlılığı, kişisel sınırlar ve gizlilik, Nezaket kuralları ile ilgili öğrencilerimiz sunumlar hazırlamışlardır. Önce tüm okula konferans salonuna projemizi tanıttılar ve her ay sırayla hazırladıkları sunumları önce arkadaşlarına sonrada velilerine anlattılar.     

            Bunun yanında tüm proje ortaklarının 2’şer sayfa yazdıkları story jumper uygulamaları kullanarak Mr. Careless kitabını tamamladılar. Yine proje ortakları öğrencileri tarafından şarkı sözleri yazılarak suna.ai uygulaması ile seslendirildi.

             Farklı öğrenci gruplarının bir araya geldiği takımlar oluşturarak Twinspace forum bölümünde birbiriyle nezaket konuları ile ilgili fikirlerini paylaşmaları sağlandı ve forum bölümünü de etkili bir şekilde kullanmış olduk.

              Öğrencilerimiz proje boyunca dil becerilerinin gelişmelerinin yanı sıra, web2.0 ve web3.0 araçlarının günümüz yaşamında çok yaygın olarak kullanılmaya başlayan yapay zeka (Artifical intelligience) hakkında araştırmalar yaptılar konu ile ilgili uzman kişilerin hazırladığı videoları seyrettiler ve bilgi aldılar. Sunumlarımızı ai uygulaması olan gamma ile yapmaya karar verdiler.

              Canva, Bitmoji, snapchat programıyla avlatanlarımızı ve yeni yıl kartlarını hazırladılar. Yine konularımızla ilgili panolar hazırladık. Okuldaki tüm arkadaşlarına ulaşmaya çalıştılar.

              Bütün bu çalışmaları yaparken bir grup halinde çalışmayı, birbirine saygı duymayı, dinlemeyi, sevmeyi , yaratıcı olmanın önemini, yardım severliği, en önemlisi de takım olmayı öğrendik.

           Bu süreçde her yardıma ihtiyaç olduğumuz zamanlarda bizlerden yardımını esirgemeyen Müdürümüz İsmail Erkaraman, müd.Yar.Günay Tavşancı ve bilişim öğretmenimiz Rüya Serdaroğlu’na sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

                                                                                                                       EOS BEWARE TEAM.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Edirne Merkez Emel - Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)