Nisan - Mayıs Ayı Dögep Toplantıları

                                          ÇATALZEYTİN ŞEHİT ENGİN AÇIKGÖZ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ DÖGEP TOPLANTILARI


 

Peygamber Efendimiz' in Hayatı Derslerinin Öğretiminde Temel İlkeler, Öğretim Metotları, Materyallerin Hazırlanması ve Kullanımı

 

DKAB öğretmeni Uğur TOPAÇOĞLU moderatörlüğünü ve raportörlüğünü yaptığı toplantıya ilçemizdeki resmi kurumlarımızda görev yapan DKAB öğretmenleri katılmıştır.

Toplantı sohbet-seminer muhtevasında gerçekleşmiş, DKAB öğretmeni Uğur TOPAÇOĞLU hocamız "Peygamberimizin hayatı derslerinin öğretiminde temel ilkeler" üzerine ilmi ve tecrübi bilgilerini bizlerle paylaşarak kendi okullarında uyguladıkları faaliyetleri bizlere tanıtmış ve imkanı olan okullarda uygulanabilirliğini anlatmıştır.

 

Toplantıda "Peygamberimizin Hayatı Dersi beceri temelli yapılandırılmış olup Öğretim Programı genel amaçlarına ulaşmayı sağlayacak şekilde ünite ve kazanımlar farklı öğrenme alanlarına ayrılarak belirlenmiş olup  bu çerçevede kazanımlar işlenirken öğretim programında yer alan temel becerileri ve kavramları kazandırmaya yönelik etkinliklere yer verilmelidir.

 

           Öğrenme öğretme etkinliklerinde çevre faktörlerine eğitim ortamına öğrencilerin düzeyine genel kültür ve dini bilgi seviyelerine göre onları aktif kılan yöntem teknik ve stratejiler sezgi temelli bir yaklaşımla kullanılmalıdır.

 

           Ünite konuları işlenirken ayetler hadis ve siyer ile ilgili temel kaynaklar esas alınmalıdır. Ünite konuları işlenirken kültürümüzde ve edebiyatımızda peygamberimizin vasıflarını güzel ahlakını ona muhabbet hürmet ifade eden metinlerden yararlanılmalı ve günlük hayatla ilişkilendirilmeli.

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kastamonu Çatalzeytin Çatalzeytin Şehit Engin Açıkgöz Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)