Notlar ve Projeler Hakkında (Önemli)

Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün 20 Mayıs 2021 tarihli "2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Ölçme ve Değerlendirme İşlemleri" başlıklı yazısı gereği ikinci dönem notla değerlendirme sürecine ilişkin ortaokul öğrencilerine alternatif seçenekler sunulmuş ve velilerin tercih ettikleri seçeneği 26 Mayıs 2021 tarihine kadar yazılı olarak ya da e-posta yoluyla okul müdürlüklerine ulaştırmaları gerektiği vurgulanmıştır. Sürece ilişkin tereddüt edilen hususlar olduğu için ilgili genel müdürlüğümüz yeni bir yazı yayınlamıştır. Bu yazıya göre:

  • Tercihlere ilişkin veli başvuru süresi 2 Haziran Çarşamba gününe kadar uzatılmıştır.
  • Öğrencisinin ikinci dönem aldığı notların aynen geçerli olmasını ya da öğrencisinin yeniden sınava girerek notlarını yükseltmesini isteyen velilerin okul müdürlüklerine dilekçe vermeleri zorunludur.
  • Okul müdürlüğüne tercihlerine ilişkin dilekçe ulaştırmayan velilerin öğrencilerinin ikinci dönem notları sistemden silinerek yıl sonu değerlendirmeleri birinci dönem notlarına göre yapılacaktır. Diğer bir ifadeyle; veli tarafından 2 Haziran 2021 Çarşamba gününe kadar dilekçe verilmediği takdirde öğrencinin birinci dönem notları ikinci dönem için de geçerli sayılacaktır.
  • Veliler istemeleri halinde tüm dersler için aynı tercihi yapabileceği gibi isterlerse bazı dersler için 2. dönem notlarının geçerli olmasını bazı dersler için ise 1. dönem notlarının geçerli olmasını isteyebilecektir. Ancak bunun için, hangi dersler için hangi tercihin yapıldığının açık bir şekilde belirtildiği veli dilekçesinin okul müdürlüğüne ulaştırılması zorunludur.
  • Sisteme yalnızca 1 sınav notu girilebileceğinden; yeniden sınava girmeyi tercih eden öğrencilerin hangi sınav notu daha yüksek ise o notu sisteme girilecektir.

Projeler Hakkında

Her eğitim öğretim yılının en az bir döneminde en az bir ders için verilmesi zorunlu olan projeler, okulumuzca ikinci dönem verildiği için;

Ölçme değerlendirme tercihi 1. dönem notlarının ikinci dönem için de kullanılması olan öğrencilerimize bu yıl için proje notu verilmeyecektir. Bu durumda olan öğrenciler kendi kişisel gelişimleri için projelerini tamamlayıp öğretmenlerine gönderebilirler. Ancak bu durumda olan öğrencilerin projeleri karne notu değerlendirmesine alınmayacaktır.

Ölçme değerlendirme tercihi 2. dönem notlarının geçerli olması olan öğrencilerimizin aldıkları projeleri tamamlamaları zorunludur. Bu durumda olan öğrencilerimizin öğretmenlerimizin belirledikleri tarihe kadar projelerini teslim etmemeleri durumunda proje notları sisteme teslim etmedi olarak işlenecek. Teslim edilmeyen projeler sistem tarafından otomatik olarak 0 (sıfır) olarak değerlendirilmektedir.

Önemli Bilgi: Birinci dönem notlarının ikinci dönem de geçerli olmasını isteyen öğrencilerimizin bugüne kadar sisteme girilmiş olan ikinci dönem notları bakanlığımızın 2 Haziran'dan sonra belirleyeceği tarihlerde okul müdürlüğü tarafından silinecektir. Notlar silinene kadar e-okul sisteminde görünmeye devam edecektir. Bu durumun "acaba dilekçem işleme alınmadı mı" şeklinde değerlendirilmemesini rica ederiz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Bayraklı Zihni Üstün Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)