Öğrencilerimizden Kadına Yönelik Şiddet Farkındalığı Etkinliği

Oklumuzda "Kadına Yönelik Şiddete  Hayır " Etkinliği  Türkiye'de 'kadına karşı şiddetin önlenmesi ve ortadan kaldırılması' adına farkındalık yaratmak için Aile ve Tüketici Hizmetler Sosyal Hizmetler dalı öğrencileri tarafından düzenlendi .

Kadınlara, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen, cinsiyete dayalı bir ayrımcılıkla kadının insan hakları ihlaline yol açan her türlü tutum ve davranışa kadına yönelik şiddet denilmektedir. Ev içi şiddet, şiddet mağduru ve şiddet uygulayanla aynı haneyi paylaşmasa da aile veya hanede ya da aile mensubu sayılan diğer kişiler arasında meydana gelen her türlü fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddeti ifade eder.

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun şiddeti derhal önlemeye ve gerekli desteği sağlamaya yöneliktir. Bu Kanun gereğince şiddete maruz kalan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan herkes, ilgili makam ve kurumlara başvurabilir. Bu kurum ve makamlar şiddete uğrayan ve şiddete uğrama tehlikesi içinde bulunan kişilerin bizzat başvurması zorunlu değildir. Şiddeti öğrenen veya tanıklık eden kişiler de başvurabilir.

25 Kasım günü, Dominik Cumhuriyeti'nde üç kız kardeşin tecavüz edilerek vahşice öldürmesi ve cansız bedenlerinin bir uçurumun kenarında bulunmasının bütün dünyada yankı bulması üzerine; BM tarafından "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü" olarak belirlenmiştir.  Bu videomuz ise; Türkiye'de 'kadına karşı şiddetin önlenmesi ve ortadan kaldırılması' adına farkındalık yaratmak için Aile ve Tüketici Hizmetler Sosyal Hizmetler dalı öğrencileri tarafından hazırlanmıştır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bingöl Merkez Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)