Öğrencilerimize Trafik Eğitimi

Trafik güvenliği konusunda mevcut farkındalığın arttırılması amacıyla İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde, ilkokul öğrencilerinin trafik konusundaki farkındalığını geliştirmek için okulumuz öğrencilerine trafik eğitimi verildi.

 

Atatürk İlkokulu bahçesinde yapılan eğitime  Sayın Müdürümüz  Mahmut BAKIR, Sivrice İlçe Emniyet Trafik Ekipleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Eğitimde, okulun bahçesine kurulan parkurda, emniyet personelleri tarafından öğrencilerimize trafik kuralları uygulamalı olarak anlatıldı.

Sayın Müdürümüz  Mahmut BAKIR bu eğitimle öğrencilerin trafik kurallarının önemini net bir şekilde gördüğünü ifade etti. "Trafik bilincini oluşturmak, özellikle bu bilinci yeni nesilde oluşturmak en büyük hedefimizdir" diyen Sayın Müdürümüz BAKIR, "Her yıl ülkemizde 4 bin ile 6 bin arası vatandaşımızı trafik kazalarında kaybediyoruz. Maalesef 2024  yılının sonunda da bu rakamları göreceğiz. Bu ölümlerin yaşanmaması, kazaların tekrar etmemesi için bilinçli araç kullanımı, özellikle emniyet kemeri kullanımı şart" bulundu.

 Yeni nesilde trafik bilincini oluşturmayı ifadelerinde amaçladıklarını vurgulayan Müdürümüz  " İnşallah kazasız belasız günler gelecek.  İnşallah yeni nesil bizlerden daha bilinçli olarak yetişecektir" ifadelerini kullandı.

Eğitimin sonunda Sivrice İlçe Emniyet Trafik Ekipleri tarafından öğrencilerimize ‘Trafik Dedektifi’ kartı ve "Kırmızı Düdük" verildi.

 

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Elazığ Sivrice Atatürk İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)