Öğrencilerimizle Konya Gezisi

Bayır İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri ile Bucakkışla İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerini Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konya gezisine götürdü.

15 Haziran 2021 tarihinde öğrencilerin sabah saatlerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinden, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Çalışkan ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın İsmail Kılınç tarafından uğurlanması ile gezimiz başladı. Öğrenciler öğretmenleri eşliğinde ilk önce Konya Bilim Merkezini gezdiler. Bilim merkezinde öğrencilerimize Fizik ve Astronomi eğitimcileri eşlik etti. Fizik nedir, Matematik nedir, Bilime katkıları nelerdir? Bilimin geldiği son nokta nedir? Yapay zekanın faydaları, zararları nelerdir? konulu sunumlar yapıldı. Öğrencilerimiz sunumlarda etkin rol aldı. Bilim merkezinde planetaryum gösterisi öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Konya'nın meşhur etli ekmeği ile öğle yemeğini yiyen öğrencilerimiz ardından sırasıyla ''Kelebekler Vadisi'' ve ''80 Binde Devr-i Alem Parklarını'' gezdiler. Kelebekler vadisinde öğrencilerimiz ruhlarını ortaya çıkararak bir yerden başka bir yere uçan yüzlerce kelebeğin peşinden coşkuyla koştular. Dinozorların devasa maketleri, çocukların çizgi filmlerden tanıdığı kahramanlar ve Türk-İslam eserlerinin minyatürleri bulunan "80 Binde Devr-i Alem Parkı"öğrencilerimiz tarafından büyük bir heyecanla gezildi. Ardından ikram edilen dondurmalarını yiyen öğrencilerimiz için Karaman'a geri dönüş yolculuğu başladı. Gezi dönüşü köylerine teslim edilen öğrencilerimiz için bu güzel rüya son buldu.

Gezimiz sürecinde BİFA Yönetim Kuruluna, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim ALTAY Bey'e, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet PEKYATIRMACI Bey'e, Konya Bilim Merkezi Müdürü Ali ÇETİNKAYA Bey'e ve Konya Eğitim-BİRSEN 1 no'lu şubesine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Bayır Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)