Öğrencimiz En İyi Oyuncu Seçildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce Türkiye geneli resmî/özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılı ve Türkiye Yüzyılı temalarıyla yapılan tiyatro yarışması sona erdi.

 Yarışmada En iyi Oyun En iyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Dekor, En İyi Kostüm, En İyi Müzik, En İyi Işık, En İyi Makyaj kategorilerinde plaket ve ödüller verildi.  Oyun Rol Dağılımına göre öğrencilere oyun sonrasında isme göre katılım belgesi verildi. Ödül Töreninde Okul Müdürlerine okul adına plaket verildi.

Mersin İlinden yarışmaya katılan Hacı Zarife Çelebi Aygar Anadolu Lisesi Tiyatro ekibi, Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Ayşe KAYA ve müdür yardımcısı Arda KILINÇ öncülüğünde Lara Cemile KAYMAZ adlı öğrencinin kendi yazıp yönettiği ve oynadığı ‘Kafada cümbüş, çok düşünene taş düşmüş ‘ adlı tiyatro çalışmasında jüri tarafından yapılan değerlendirmede en iyi kadın oyuncu seçilmiştir. 

Öğrencinin tiyatro alanında kendisini geliştirmek istediği, bu yönde çalışmalar yaptığını belirten Ayşe KAYA, daha önce de kısa film çalışmalarının olduğunu belirtmiş, 3 dil bilen öğrencinin sporculuk geçmişinin de olduğunu, yeteneği sayesesinde gelecekte istediği yere geleceğini belirtmiştir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mersin Yenişehir Hacı Zarife - Çelebi Aygar Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)