Öğrenen Lider Öğretmen

   Elbistan Rehberlik ve Araştırma Merkezi´nin  başvurusu üzerine, öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla 27-28 Nisan  tarihlerinde Elbistan BİLSEM konferans salonunda  Öğretmen Akademisi Vakfı(ÖRAV) tarafından ilçemizde  görev yapan bir grup öğretmenimize  eğitim verildi.

   Bu eğitimde, öğretmenlerin entelektüel, kişisel, mesleki, duygusal ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi hedeflenmektedir.  İçerik, öğretmenlerin bilgiyi değil, öğrenmeyi öğreten liderler olarak gelişmeleri amacıyla oluşturulmuştur.

   Etkinlikler eğitimin bir parçası olarak kullanılmakta ve “öğrenen odaklı” bir çalışma yapılmaktadır. Eğitimin içeriği, yapılandırmacı yaklaşım temelli olup, MEB tarafından hazırlanan “Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri” ile ilişkilendirilmiştir. 
Okul temelli mesleki gelişim yaklaşımıyla, aynı okul kültürünü paylaşan öğretmenlerin, meslektaş dayanışması geliştirmeleri eğitimin önemli hedeflerinden biridir.

    Eğitim, yaparak - yaşayarak öğrenmeye uygun kurguda düzenlenmiştir. Eğitimler sırasında küçük gruplarla yapılan çalışmalar sayesinde her bir öğretmen kendisini daha kolay ifade edebilmekte, her birinin grup içi etkileşimlerdeki rolü artmakta ve kazanımları daha fazla olmaktadır.

    Bu iki günlük eğitimi tamamlayan öğretmenlerimiz, MEBBIS üzerinden 16 saatlik seminer katılım belgelerini alarak eğitim tamamlandı. Katılım gösteren eğitimcilerimize ve Öğretmen Akademi Vakfı(ÖRAV) Uzman Personelleri Bülent KÖSEOĞLU ve Gamze ÖZEN´e katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Elbistan Elbistan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)