Öğretmen ,öğrenci ve Velilerimize Önemle Duyurulur. Covıd - 19 Pandemisinin Bulaşma Riskini En Aza İndirmek İçin Alınacak Önlemler.

                                     COVID-19 PANDEMİSİNİN BULAŞMA RİSKİNİ EN AZA İNDİRMEK İÇİN ALINACAK ÖNLEMLER.

1- Öğrencimizde ateş, öksürük burun akıntısı solunum sıkıntısı gibi Covid -19 pandemi belirtilerinden  herhangi biri varsa  en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak öğrencinin sağlık durumu hakkında öğretmeni ve  okul idaresinin bilgilendirilmesi,

2-Öğrencimizin evden çıktığınız andan itibaren maskesinin takılı  olmasına özen gösterelim  ve belirli periyotlarda maskenizi yenilemesine dikkat  edelim.

3-Öğrencimizin okul içerisinde geçireceği vakti göz önünde bulundurarak yanında mutlaka yedek maske bulundurmasına dikkat edelim.Yedek maskesi olmayan öğrencilerimizin  sınıf öğretmeni ve okul idaresine  müracaat ederek maske teminini sağlayalım.

4-Öğrencilerimizin  sosyal mesafeye  uyması için( en az 1,5 metre) öneri ve uyarılarda bulunalım.

5-Öğrencilerimizin arkadaşlarından silgi, kalem, defter kitap vb. gibi malzeme alışverişi yapmamasını öğütleyelim,uyaralım.

6-Tenefüslerde ve lavobo kullanımından sonra öğrencilerimizin  mutlaka ellerini 20 sn boyunca  el yıkama yönergesine uygun şekilde yıkamaları konusunda bilgilendirmelerde bulunalım.

7-Öğrencilerimizin kapı kolları, merdiven korkulukları, elektrik düğmeleri gibi yüzeylere dokunmaması konusunda bilgilendirelim.

8-Öğrencilerimizin okulumuzda ve sınıflarımızda bulunan dezenfektanları hijyen için kullanmasına özen gösterelim.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Zonguldak Merkez Zonguldak İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)