Öğretmenler Gününün En Anlamlı Hediyesi

11.Sınıf öğrencilerimizden Hatice AYAN kompozisyon yarışmasında dereceye girerek  bizlere en anlamlı hediyeyi sunmuş oldu.Bu başarısından dolayı öğrencimizi tebrik ediyor nice öğretmenler gününe böyle anlamlı hediyelerle ulaşmak ümidiyle.....

ÖĞRETMENİME HEDİYE

     Kimilerinin hasretle beklediğidir öğretmen. Boş sınıfları dolduran, minik yüreklerin umut ışığı olması için beklenir. Bir gün kapı ardına kadar açılır. İçtenliği yüzüne vuran öğretmendir gelen. Umutsuzluğun, korkunun yansıdığı yüzleri, bir tebessüm bürümeye başlar o an. Ayağında doğru düzgün ayakkabısı olmayan, elleri soğuktan titreyen, masum çocuklara baktıkça hüzünlenir öğretmen. Belli etmez. Belli etmez üzüntüsünü. Atar içine, yutkunur ve onları tanımaya çalışır yavaş yavaş. Sınıfın en köşesinde oturan sessiz çocuğu fark eder öğretmen. Usulca yanına yaklaşır. Gizli bir el titreyerek dokunur çocuğun omzuna. Ağlamaklı bir hal almaya başlar çocuk ve sımsıkı sarılır öğretmenine. Annesine sarılırcasına. Hiç görmediği annesinin eksikliğini unutturmuştu sanki. Yeri geldiğinde annemiz yeri geldiğinde babamız olan onlar değil midir zaten?

     İnsanlık tarihinin en anlamlı ve en ölümsüz mesleğidir öğretmenlik. Gönüllere nakış nakış işlenmiş bir sevda. Alın teri karışır yüzündeki tebessüme. Ağızdan çıkan her sözü bir yel alır götürür uzaklara. Onları yaşam boyu birileri bulur. Hayatın her safhasında rehber edinir kendine. Öğretmen öğrencilerinin yanındadır her daim. Onlar puslu gözlerle dünyaya bakanların açık bir kapı bulunması için uğraşırlar. Gözlerdeki o pusu, şefkat, merhamet ve sevgi ile temizlerler. Amaç hep bir şeyler öğretmektir onlar için. Okula başladığımız ilk günden itibaren doğruluk, dürüstlük, fedakârlık gibi mükemmel özellikleri aşılarlar bize. Beyinlerde saklı olan gizli cevherleri açığa çıkaran yine onların verdiği mücadeledir. Bu saklı cevherleri bulmak hem onlara hem de bizlere mutluluğun kapısını açar.

      İşte 24 Kasım böylesine önemli bir iş yapan öğretmenlerimizi bir kez daha hatırladığımız bir gündür. Hafızamız bir sözü, bir tebessümü yıllarca saklar. Ama bazen de hayatımıza eşlik eden mazi unutulmuşluk denizinin içinde kaybolur gider. Ama bu denizde kaybolmayı, öğretmenlerimiz hak etmiyor. Hz. Ali :‘’ Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’’ demişken bizler bir gün öğretmenlerimizi hatırlamaktan kendimizi alıkoymayalım. Onlar bu değeri fazlasıyla hak ediyor. İstedikleri bir demet çiçek, güzel hediyeler değil asla. Emeklerinin karşılığı olarak onara vereceğimiz en güzel hediye başarımızdır.

                                                                                                                                 Hatice AYAN

 

                                                                                                                        11/B Rumuz: ‘’ Güneş’’

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gümüşhane Merkez Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi

Kaynak:https://gumushanettfl.meb.k12.tr/icerikler/ogretmenler-gununun-en-anlamli-hediyesi_2189778.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)