Okul Başkanlığı Seçimleri Bugün Yapıldı.

Öğrencilerimizin demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek üyeleri seçme becerilerini desteklemek amacıyla Okul Öğrenci Meclisi Seçimleri gerçekleştirildi. Okul meclisini oluşturan sınıf temsilcilerinin seçimleri geçen hafta tamamlanmıştı. Temsilciler arasından 5-6-7-8. Sınıflardan 14 öğrencimiz meclis başkanlığına aday oldular. 

Öğrencilerimizin etkili bir şekilde yürüttüğü propaganda süreci sonunda 30 Eylül 2017 Pazartesi günü yapılan 380 öğrencinin oy kullandığı seçimde Meclis Başkanlığına 65 oyla  8-A Sınıfından Furkan GÜLSEVER seçilmiştir.  

Okul Meclis Başkanlığı seçimlerinin yanında ayrıca okul müdürümüz K. Murat Daye´nin çalışmalarından öğrencilerimizin memnuniyet durumlarını da belirlemek için de oylama gerçekleştirildi. Oylamanın sonucunda Okul Müdürümüz K. Murat DAYE´nin okulumuz için yaptığı çalışmalardan öğrencilerimizin %80´inin memnun olduğu yönünde bir sonuç çıkmıştır. Seçimlerde tüm okul personeli, öğretmenler ve öğrenciler olmak üzere 419 kişi oy kullanmış ve sonucundan 351 Kişi "Evet" Müdürümüzün çalışmalarından memnunuz derken, 61 kişi ise "Hayır" memnun değiliz demiştir. 7 oy geçersiz çıkmıştır.

Temsili demokrasinin birebir örneğini yaşayarak oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında etkin görev alan öğrencilerimizle, çalışmalarını büyük bir ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi kutluyor, tüm öğrenciler adına verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Zonguldak Kozlu Kozlu Alparslan Ortaokulu

Kaynak:https://kozlu-alparslan.meb.k12.tr/icerikler/okul-baskanligi-secimleri-bugun-yapildi_3741509.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)