Okul İle Veliler El Ele

1.       Eğitimde öğretmen veli ve okul işbirliğinin olması gerektiği vurgulandı. Sadece öğretmenin çabasıyla çocuklarının istenilen, iyi noktalara gelemeyeceği vurgulandı. "Çocuklarına yaptıkları kadar yapmadıklarından da sorumlu oldukları " vurgulandı. 

2.       Eğitim-öğretim hakkında bilgi verilmesi : Yüz yüze eğitim haftada 5 gün olacağı daha sonraki süreçlerde ise bakanlığın belirlemiş olduğu plan doğrultusunda yapılacağı söylendi. Uzaktan eğitim sürecinin devam edeceği zamanlarda ve yüz yüze eğitim olmadığı günlerde gerekli bilgilendirmenin bir gün öncesinden  whatsapp veya sms yoluyla sınıf rehber öğretmenleri tarafından  yapılacağı söylendi.

 Uzaktan eğitim sürecinde EBA portalının aktif olarak kullanılacağı söylendi. EBA programını kullanmalarını kolaylaştıracak bilgileri hazırlayıp paylaşılacağı bilgisi verildi.

3.       Pandemi sürecinde  Okul öncesinin ve diğer kademelerin yüz yüze eğitime başlandığı ve Okulumuzda covıd-19 küresel salgını ile mücadele kapsamında maske, ateş ölçer ve dezenfektan malzemelerinin mevcut olduğu söylendi.

         

Covıd-19 salgını kapsamında sınıfta veya okul bahçesindeki etkinliklerde kesinlikle maskenin çıkartılmaması, sosyal mesafeye dikkat edilmesi ve temas gerektirmeyen etkinliklerin yapılması, ayrıca sık sık dezenfektan ile el temizliğinin yapılması ve maskelerin günlük olarak yenilenmesi gerektiği belirtildi.

 

          Covıd-19 salgını kapsamında sınıf oturma düzeninin sosyal mesafeye uygun (öğrenciler yüz yüze olmayacak şekilde) olması gerektiği söylendi. Olası bir acil durumda ilgili kişinin hemen okulda önceden hazırlanmış izolasyon odasına götürülüp yetkili sağlık çalışanlarına haber verileceği söylendi. Ayrıca velilerin kesinlikle okul binasına alınmayacağı ve bunun kontrolünün okul idaresi ve nöbetçi öğretmen tarafından sağlanacağı söylendi.

 

          Yaş itibarı ile okul öğrencilerimizin temassız durmasının zor olduğu bu yüzden teması önleyici tedbirlerin tavizsiz uygulanması gerektiği aktarıldı. Eve girmeden önce çocuklara mutlaka banyo yaptırılması ve okul eşyalarının dezenfekte edilmesi gerektiği söylendi.

     5.Pandemi dönemi psiko-sosyal destek çalışmalarını okulumuz. Rehber öğretmeni Sinan YABAŞ'ın yürütüleceği söylendi.

   6. Dilek ve temenniler. Sayın velilerim;

 Ortak kullanım alanlarında bulunan  eşyalara ve yüzeylere (servis ve toplu ulaşım araçlarındaki tutamaklar, kapı kolu, tırabzan, duvarlar vb.) dokunmaması;  dokunması hâlinde elini yüzüne, ağzına, burnuna ve gözüne temas etmemesi gerektiğini,

Ellerini belirli aralıklarla sabun ve su ile yıkamasını, sabun ve suyun bulunmadığı durumlarda kolonya veya antiseptik madde ile temizlemesini. Kişisel hijyenine dikkat etmesini. Maskesini uygun şekilde kullanmasını ve yanında yedek maske bulundurmasını Okul idaresinin belirlediği hijyen kurallarını öğrenerek bu kurallara uymasını Okulda ve sosyal alanlarda sosyal mesafeye dikkat etmesini, Arkadaşlarıyla yiyecek, içecek ve araç gereçlerini paylaşmamasını, Doğru ve güvenilir kaynaklardan bilgi edinerek salgın hastalıklar konusunda öğrencimizi bilinçlendiriniz.

Bakanlığımız ve yetkili kurumlarca yapılan açıklamalar ve kurallara uymaları konusunda öğrencimizi uyarınız. Dengeli ve sağlıklı beslenmesine, uyku düzenine özen gösteriniz. 

Sağlık durumunu takip ediniz. Yüksek ateş, öksürük ya da başka bir hastalık belirtisi varsa idareyi bilgilendirerek okuluna göndermeyiniz. Mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurunuz. Her gün temiz kıyafet ile okula gitmesini sağlayınız.

Öğrencimizin mümkünse kronik hastalığı olan ya da 65 yaş üzeri kişiler tarafından okula bırakılmamasına ve her gün aynı kişi tarafından okula bırakılıp alınmasına dikkat ediniz. Okul yönetimi tarafından öğrencimize verilecek olan bez maskeleri her gün uygun şekilde temizleyiniz. Acil durumlar dışında okul alanına (servis, sınıf, bahçe vb.) okul idaresini veya öğretmeni çağırmadan girmeyiniz. Okul alanına girmeniz gereken durumlarda öncelikle görüşeceğiniz kişiden randevu alınız.

Okulda bulunduğunuz süre içerisinde; Okul hijyen kurallarına uyunuz, Sosyal mesafeye dikkat ediniz, Görüşmelerinizi en kısa sürede tamamlayınız. Okul idaresi ve öğretmenler ile iletişimi, uzaktan erişim (telefon, SMS, e-posta vb. ) ile sağlayınız. Öğrencimiz eve döndüğünde gerekli hijyeni sağlayıp sağlamadığını takip ediniz: Ayakkabı ve kıyafetlerini değiştirerek çıkan
ayakkabı ve kıyafetlerini havalandırmasını sağlayınız,

Elini ve yüzünü sabunla en az 20 saniye yıkamasını sağlayınız. (Ağız ve burun hijyenini sağlayınız, mümkünse duş aldırınız.)

Sağlıklı ve verimli bir eğitim öğretim yılı geçirmemizi temenni ederim

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Viranşehir Şehit Er Tarık Emeket Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)