Okul Kıyafeti

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN BELİRLENEN KIYAFETLER RESİMLERDEKİ GİBİDİR. AYRICA ÖĞRENCİLERİMİZİN OKUL VE PANSİYON ALANINDA KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİNE UYGUN GİYİNMELERİ ESASTIR. (FORMALARI OKUL KIYAFETİ SATILAN HERHANGİ BİR YERDEN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ. )

Öğrenciler okul saatleri içersinde okul aile birliği tarafından belirlenmiş olan üniforma veya okul kıyafetlerini, beden eğitimi dersleri ve spor etkinliklerinde eşofman ya da uygun etkinlik kıyafetini giyinmek zorundadır. Sağlık özrü bulunan ve bu durumu belgelendiren öğrencilerin özürlerinin gerektirdiği şekilde giyinmelerine izin verilir. (KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ MADDE 3)

 

Öğrenciler,

a)        Öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet vb. takılar takamaz

 

b)        Sağlığını olumsuz yönde etkileyen mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyemez

 

c)         Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz t-shirt, ve kolsuz gömlek giyemez,

 

d)        (değişik:22/9/2014/6813 K.) okullarda yüzü açık bulunur, siyasi sembol içeren simge , şekil ve yazıların yer aldığı fular bere şapka çanta vb materyalleri kullanamaz; saç boyayamaz, vücuda dövme ve makyaj yapamaz, piercing takamaz, bıyık ve sakal bırakamaz. (KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ MADDE 4)

 

 

Bu kapsamda yurtta, okulda veya çantada yukarıda belirtilen makyaj malzemesi, siyasi sembol olan veya bulunduran eşya ve ürünler bulundurulamaz. Okul ve yurtta belirtilen maddeye uygun olmayan kıyafetler giyinemez; üstsüz bir şekilde, üzerinde bornoz veya benzeri ile oda, yurt ve etüt alanlarında bulunamaz.

 

 Bu yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden lise öğrencilerine 19/01/2007 tarihli ve 26408 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Mili Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Ödül  ve Disiplin Kurulu hükümleri uygulanır. (KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ MADDE 5)

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Şile Dr. Vasıf Topçu Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)