Okul Meclis Başkanlığı Seçimlerini Yaptık

Okullarda demokrasi bilincinin yerleşmesi adına yapılan Okul Meclis Başkanlığı seçimi 08/11/2017 Çarşamba günü okulumuzda yapıldı. 

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri yönergesi kapsamında yapılan Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi okulumuzda  tatlı bir rekabete dönüştü. Okul öğrenci meclis başkanı olabilmek için adaylar arkadaşlarına projelerini anlattı. Adaylar kendilerine tanınan süre içerisinde sınıflarda yaptıkları tanıtım faaliyetleri ile astıkları afiş çalışmalarıyla arkadaşlarından oy istedi. Genel ve yerel seçimleri aratmayan okul öğrenci meclis başkanlığı seçiminde pusulalar basıldı, oy kullanılacak yer hazırlanarak gerçek oy sandığı kullanıldı. Adayların isimlerinin  olduğu ortak pusulalara, seçmen öğrenciler kimi başkan görmek istiyorsa o isme oy vererek demokratik tercihini kullanmış oldu. Öğrencilerin kapalı oy kullanma işlemlerinin ardından öğrencilerin ve öğretmenlerin gözetiminde yapılan açık sayımda 3/C sınıfı öğrencilerinden Murat Azad GÜÇLÜ meclis başkanlığına seçilmiş oldu. 

Özverili çalışmalarıyla seçimlerin demokratik bir ortamda sorunsuz bir şekilde yapılmasını sağlayan müdür yardımcılarımıza, iş ve işlemleri bizzat yürüten müdür yardımcımız Gökhan ÇELİKCAN’a, Seçim Kurulu´nda yer alan, oyların kullanılması sırasında ve sonrasında görev alan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. 

Diğer adayları geride bırakarak seçimi kazanan öğrencimiz Murat Azad GÜÇLÜ´yü ve seçime katılma cesareti gösteren tüm aday öğrencilerimizi tebrik ederiz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Gölbaşı Gündüz Alp İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)