Okul Müdürümüz Hasan Akyüz´ün 2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Mesajı

Değerli öğretmen arkadaşlarım, çok sevgili öğrencilerim, kıymetli velilerimiz yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı içinde hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Başöğretmen Atatürk´ün ; "Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" diye hitap ettiği değerli öğretmen arkadaşlarım;

 

Eğitimin kalitesinin temel belirleyicileri olan siz değerli öğretmenlerimizin, mesleğin gereklerine göre yetişen, sürekli kendini geliştirme isteğinde bulunan, işini ve öğrencisini seven, öğrenciyi merkeze alan, bu yöndeki amaçlarını açıkça belirleyen ve buna ulaşmanın ısrarlı çabası içinde bulunan, sorumluluklarını bilen kişiler olması; yöneticilerin ise öğretim konularında güçlü liderlik gösteren, öğrenci ve öğretmenlerden beklentilerini açıkça ortaya koyan ve bunları onlara ulaştıran, öğretim programlarının başarısı için yeni bir yönetim sistemi geliştiren kişiler olması hedefimizdir.

 

Değerli öğretmen arkadaşlarım; bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, görev ve sorumluluklarını bilen, öz güveni yüksek, geleceğimizi ve ülkemizi emanet edeceğimiz bireyler yetiştirmede en büyük görev sizlere düşmektedir. Bu bilinç ve sorumluluk içerisinde hareket edeceğinize olan inancım tamdır. Bu konuda sizlere yürekten inanıyor, güveniyor ve başarılar diliyorum.

 

Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi, bugünün küçükleri, yarının büyükleri, milletimizin aydınlık geleceği değerli öğrencilerimiz;

 

Her kuşak kendisinden sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Ülkemizi güzel ve aydınlık yarınlara taşımak, sizlerin kendi ayakları üzerinde dik ve sağlam durabilen yetişkinler olarak geleceğe adım atmanız en büyük amacımızdır.

 

Bu cennet vatanı dünya arenasında günümüzde, gelecekte dengeleri kendi lehine değiştirebilen güçlü bir konuma getirmek için tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusundaki ödevlerinizi en iyi şekilde yerine getirme gayreti içerisinde olmalı, tarihimizin gururla dolu sayfalarını ve ülkemizin büyüklüğünü, gücünü, vatanımız uğruna canları pahasına çarpışıp üzerinde refah ve huzur içerisinde yaşamamızı sağlayan büyüklerimizi, onların şanlı geçmişini öğrenmeli, kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışmalısınız. Kendinizi şimdiden geleceğe hazırlamalı ve her alanda yetiştirmelisiniz.

 

Bu bilinç ile hareket ederek öğretmenlerinizin ve ailelerinizin sizlerden isteği olan kendini her alanda yetiştiren, başarılı ve örnek birer öğrenci olmanızı diliyorum.

 

Saygıdeğer Veliler;

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Yıldızeli Yavu Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)