Okul Müdürümüz Hasan Akyüz´ün Öğretmenler Günü Mesajı

Değerli öğretmen arkadaşlarım;

 

Büyük Önder Atatürk´ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği´ni kabul etmesinin ve bu anlamlı günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasını ilk günkü heyecan ve coşkuyla kutluyoruz.

 

Değerli öğretmen arkadaşlarım;

Büyük Önder Atatürk´ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği´ni kabul etmesinin ve bu anlamlı günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasını ilk günkü heyecan ve coşkuyla kutluyoruz.

Cumhuriyetin kuruluş yıllarında, savaştan yeni çıkmış bir ülkenin zor koşullarında yeni nesilleri yetiştirme görevini inançla, umutla, azimle ve fedakârca yerine getiren öğretmenlerimiz bugün de bu kutsal görevi yurdumuzun birçok yerinde aynı inanç ve sevgiyle yarınlarımızı şekillendirmeye, yeni nesilleri topluma faydalı bireyler olarak kazandırmaya devam etmektedir. Yurdumuzun en ücra köşelerinde, her iklimde, her coğrafyada, en zor şartlarda dahi görevlerini özveriyle idame ettiren öğretmenlerimiz, her türlü övgüye ve takdire layıktır.

Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenlik, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır.

Günümüzde ülkelerin en önemli gücünü bilgili ve nitelikli insan gücü oluşturmaktadır. Dolayısıyla gelişmiş devlet, toplum ve birey olmak, artık bilgiye sahip olma, onu kullanma ve paylaşma düzeyi ile doğru orantılı duruma gelmiştir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk; “Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” diyerek medeniyet yarışında en önemli gücün öğretmenler olduğuna dikkat çekmiştir. Öğretmenlerimiz sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlâklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan, hayatı seven iyi nesiller yetiştirmenin geleceğe yapılacak en büyük yatırım olduğunun bilincinde olan ve meslek sevgisi ile öğrencilerinin gözlerinden aldıkları ışık ve onların dinamizmiyle insandan başlayarak toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücüne sahip kişilerdir.

Dünyadaki dönüşümü takip edebilen, demokrasi ve adalet duygusu gelişmiş, öğrenme kültürü ileri seviyede, öğrenmeyi sadece okul ile sınırlandırmayan ve sürekli öğrenme isteğinde olan bireyler yetiştirme çabamızı öğretmenlerimizin gayret ve fedakârlıkları olmadan başarabilmemiz mümkün değildir.

Siz değerli öğretmenlerimiz geleceği devralacak çocukları ve gençleri sevgiyle, fedakârlıkla, eğitimle, öğretimle besleyerek, anlamlı ve kutsal bir mesleği yerine getirmektesiniz. Bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleğimizin manevi karşılığı olarak değerlendirip, toplumun biz öğretmenlere gösterdiği itibarın hayatımızdaki onur ve zenginlik olduğunu unutmamalıyız.

Değerli öğretmen arkadaşlarım; bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, görev ve sorumluluklarını bilen, öz güveni yüksek, geleceğimizi ve ülkemizi emanet edeceğimiz bireyler yetiştirmede en büyük görev sizlere düşmektedir. Bu bilinç ve sorumluluk içerisinde hareket edeceğinize olan inancım tamdır. Bu konuda sizlere yürekten inanıyor, güveniyor ve başarılar diliyorum.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Yıldızeli Yavu Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)