Okul Müdürümüze Veda

             Bursa da çeşitli okullarda görev yaptıktan sonra Yaylacık İlk-Ortaokulu'nda 2014 yılından itibaren müdür olarak görev yapan Ali Osman BAYRAMOĞLU 65 yaşına girdiği için emekli oldu. 42 yıllık meslek hayatını dolduran Ali Osman BAYRAMOĞLU'na öğretmen arkadaşları tarafından çeyrek altın takdim edildi. 

Pandemiden dolayı veda yemeği organizasyonu yapılamadı. Öğrenci ve öğretmenlerimizden yoksun bir şekilde  emekliliği için mini pasta kesimi ve hediyesini verdiğimiz etkinlikte Ali Osman BAYRAMOĞLU veda mesajında;

            "Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, Sevgili Öğrencilerim ve Kıymetli Mesai Arkadaşlarım, 4 Ocak 2014 tarihi itibari ile  (  covid-19  virüsünün dünyamızı etkisi altına aldığı bir dönemde)  öğretmenliğimin 42. yılını doldurmuş bulunmaktayım. Emekliliğe adım atışımın ilk gününün  tatlı heyecanını yaşarken  hüznünü ve burukluğunu yaşıyorum. Sevgili Öğrencilerim, Yaylacık İlk-Orta Okulu benim son okulum. Sizler son öğrencilerim, Sayın hocalarımız da son öğretmen arkadaşlarım oldu. Demek istiyorum ki, 42 yılın özü, sonu hiç unutulmayacak olan sizlersiniz. Sizlerle geçen tatlı anılar, sizlerin hayalleri gözlerimden ve yüreğimden hiç mi  hiç silinmeyecek. Geçmişteki yüzlerce öğrencimin, bilimde, sanatta söz sahibi, meslek sahibi, iş sahibi, yüzlerce öğrencimin hayalimde şekil bulan, son görüntüleri, son kıymetli emanetleri sizlersiniz. Sizleri, siz sevgili öğrencilerimi son durağıma, son nefesime  kadar taşıyacağım. Evvel Allah. Sizler bu cennet vatanımızın çocuklarısınız. Bu vatan, bu ülke, bu yurt, bu millet sizin. Bu vatan, bu ülke, bu millet sizin oldukça siz de varsınız. O yoksa siz de yoksunuz. Ona karşı mert, cesur, yiğit, çalışkan, namuslu, doğru, kısacası erdemli olmanızı canı gönülden Yüce Allah cc.den, diliyorum ... Çağımız bilgi çağı, teknik çağı, yüksek kültürler çağı... Aynı zamanda bilgisayar çağı... Öğrenimde amaç sadece bir üst sınıfa geçmek, diploma sahibi olmak değil, geçerli, güçlü, yararlı, etkili, sizi her yerde, her toplumda, her işte ön planda tutacak üstün bir kültür ve yeteneğe sahip bulunma  ve bu bilgileri hayata uygulama imkanı olmalıdır. Okulunuzu, öğretmenlerinizi çok seviniz. Büyük başarılara ancak el ve gönül birliği ile ulaşabilirsiniz. Ailenizi seviniz. Ailesiz mutlu olmak mümkün değildir. Onların emeğini, sevgisini, desteğini iyi değerlendiriniz. İçinde doğup büyüdüğünüz yuvayı hep sıcak tutunuz. Sıcak tutunuz ki yakın gelecekteki sizlerin de yuvaları sıcak ve mutlu olsun. Aileler sağlam, yuvalar mutlu olmazsa vatan zayıf düşer, millet sevgi gücünü yitirir. Allah'ın size verdiği ve güzel yurdumuza bağışladığı nimetlere "Şükürler olsun" deyiniz. Bu toprakları daha verimli, daha sevimli yapmak için biraz da sizler çaba gösteriniz. İnsanları, insanlığı seviniz. Mutluluğun, ahengin ve diriliğin esası sevgidir. Şunu iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir insan ve toplum, hiçbir canlı, asla ve  asla sevgisiz yaşayamaz. Sevginin parayla satın alınamayacağını, ancak paranın alamayacağı her şeyi, sevgiyle alabileceğinizi unutmayınız. Hoşgörülü, iyilikçi, bağışlayıcı, saygılı, sabırlı, sevecen, onurlu, çalışkan ve mutlaka doğru olunuz. Arkadaşlarınızı iyi seçiniz, Ahlaklı olunuz ve ahlaklı arkadaşlarınız olsun. Zira bir insanın başına gelebilecek en büyük felaket kötü arkadaştır. İleride sizleri buyük sorumlulukların beklediğini sakın aklınızdan çıkarmayınız.                    

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,          

Başarılarınız, mutluluğunuz için yüreğimin tüm cömertliğiyle Yüce Allah'tan sizler için dualar ediyorum  ve de dua etmeye  devam ederek, Yüce Allah'tan güzel dileklerde bulunacağım inşallah. Bu konuşmamın bir veda konuşması olduğunu ve sizlere "Artık yollarımız ayrılıyor" demiyorum. Sadece her an ve  her zaman yanınızda olamayacağım....Uzaktan da  olsa  her zaman hayırlı haberlerinizi bekliyorum. Sizlerle yollarımız hiçbir zaman ayrılmayacak. Çünkü, geride bıraktığımız iz ve eserlerle, tatlı anılarla bir hoş seda kalacak. Bundan sonra da hep birlikte yine yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Dileğim şudur ki: Ülkemizden ve Dünyamızdan bir an önce şu  covid-19 virüsünün bitirerek 15 Şubattan itibaren sevgili öğrencilerimizle buluşarak bir an önce yüz yüze Eğitim ve öğretime geçmenizdir...          

Kıymetli Öğrencilerim, Değerli Öğretmen ve Mesai Arkadaşlarım,          

Artık konuşmamı sonlandırmak istiyorum. Sizlere hakkımı varsa helal ediyorum. Sizler de  lütfen bana olan hakkınızı helal ediniz..... Hepinizi bu duygular içinde en içten sevgiyle kucaklarken, sizleri Alemlerin Rabbi olan ,Yüce Allah'a emanet ediyorum. SELAMÜNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ  VEBEREKATÜHÜ..."

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Nilüfer Yaylacık İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)