Okul Rehberlik İhtiyaç Belirleme Anket Formunun Madde Sonuçlarının Girilmesi

Eğitim kurumu müdürlükleri sorumluluğunda uygulanan Rehberlik İhtiyacı Belirleme Anketi (RİBA) Sonuçları 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı yerel ve özel hedeflerinin belirlenmesinde etkili olacaktır.

Bu nedenle anket uygulamalarının yönergelere uygun gerçekleştirilmesi önem arz etmektedir. Anketlerin doldurulmasındaki hususlar aşagıda belirtilmiştir.

Anketler Sonucunda oluşan madde puanlarının ortalamaları (öğretmen, veli,öğrenci) aşağıda belirtilen formdan gönderilecektir. 

1. Anket Formlarında orgm.meb.gov.tr adresinde Rehberlik Hizmetleri başlığı içerisinde 'Rehberlik Hizmetlerinde Kullanılan Formlar' sekmesinde yayınlanan Rehberlik İhtiyacı Belirleme Anketi (RİBA) ve çizelgeler kısmında yer alan RİBA SINIF  -  OKUL sonuç çizelgeleri kullanılacaktır. ( Formları indirmek için mavi yazıları tıklayınız)

2. RİBA her okul kademesine göre (okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise) farklı düzeyde hazırlanmıştır. İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenci, öğretmen ve veli formları, okul öncesi kademesinde ise öğretmen ve veli formları düzenlenmiştir.

3. Anketlerin imkânlar ölçüsünde okuldaki bütün öğrencilere ve öğrenci velilerine uygulanması önerilir. 

4. Anketlerin uygulanması sürecinde öğrenci, öğretmen ve velilerden isim alınmadığı için veri girişlerinde anketlere numara verilir. Sınıf sonuç çizelgesindeki her anketin girildiği satırdaki sıra numarası anketin üzerine elle yazılır.

5. Öğrenci ve veli formları sınıf rehber öğretmeni, öğretmen formları ise okul rehberlik öğretmeni tarafından uygulanır. Okul rehberlik öğretmeni olmayan okullarda anketlerin uygulanması, veri girişleri ve değerlendirme süreçleri okulda rehberlik hizmetlerinden sorumlu öğretmen ya da yöneticiler tarafından gerçekleştirilir.

6. Sınıf rehber öğretmenleri tarafından RİBA Öğrenci Sınıf Sonuç Çizelgeleri doldurulur ve okul rehberlik öğretmeni tarafından bu çizelgeler birleştirilerek, RİBA Öğrenci Okul Sonuç Çizelgesi oluşturulur. Ayrıca okul rehberlik öğretmeni tarafından RİBA Öğretmen Okul Sonuç Çizelgesi ve RİBA Veli Okul Sonuç Çizelgesi doldurulur. Okul rehberlik öğretmeni olmayan okullarda süreçler okulda rehberlik hizmetlerinden sorumlu öğretmen ya da yöneticiler tarafından gerçekleştirilir.

7. Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim Uygulama Okullarında anket formları uygulanmayabilir ve çizelgeler doldurulmayabilir. Ancak diğer özel eğitim kurumlarında veli ve öğretmenlere uygulanmak şartı ile öğrencilere uygulanması kararı okul idaresi ve rehber öğretmen tarafından öğrencilerin gelişim düzeyleri dikkate alınarak kararlaştırılır.

 

Okul Riba Sonuçlarının Verilerini girmek için tıklayınız.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mersin Tarsus Tarsus Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)