Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programı Hazırlanması

2020 - 2021 eğitim öğretim yılı okul rehberlik ve psikolojik danışma programları 09 Ekim 2020 tarihine kadar ilgili RAM a gönderilmesi gerekmektedir.

 

Rehber öğretmen/psikolojik danışman bulunmayan okullar, halk eğitim merkezleri, mesleki eğitim merkezleri ile bilim sanat merkezleri okul rehberlik ve psikolojik danışma programlarını Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet sayfasında yer alan formları kullanarak resmi yazı ile RAM a göndereceklerdir.

Rehber öğretmen/psikolojik danışman bulunan okullar okul rehberlik ve psikolojik danışma programlarını e-rehberlik uygulaması üzerinden hazırlayacak, okul müdürünün onaylaması ile RAM a göndereceklerdir.

2020 - 2021 eğitim öğretim yılı rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri genel hedefleri 

1 - Psikolojik Sağlamlık

2 - Bilinçli Teknoloji Kullanımı

 

olarak belirlenmiştir.

2020 - 2021 eğitim öğretim yılı okul rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yerel ve özel hedefleri belirlenmek üzere okullarımızda 'Rehberlik Hizmetleri Belirleme Anketleri' okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenci, öğretmen ve velilere uygulanmıştır.  Anket sonuçları 25 Eylül 2020 tarihinde toplanan Rehberlik Hizmetleri İl Danışma Komisyonunda değerlendirilerek SİVAS ili rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yerel hedefleri

1 - Motivasyon

2 – Okula ve Çevreye Uyum

olarak belirlenmiştir.

Rehber öğretmen/psikolojik danışman bulunan okullar RİBA sonuçlarından yararlanarak, genel ve yerel hedefler dışında iki özel hedef belirleyecekler, belirlenen özel hedefler okul müdürü tarafından e-rehberlik uygulamasına işlenecektir. Bu okullarımız programlarında genel, yerel ve özel hedefler ile ilgili öğrenci, öğretmen ve veli çalışmalarına yer verecektir.

Rehber öğretmen/psikolojik danışman bulunmayan okullar özel hedef belirlemeyeceklerdir.  Bu okullarımızda genel ve yerel hedefler ile ilgili çalışmalar ilgili okullar ve RAM tarafından planlanıp uygulanacaktır.

2020 - 2021 eğitim öğretim yılı Psikolojik Danışman/ Rehber öğretmeni olmayan okullar için hazırlanan taslak  okul rehberlik ve psikolojik danışma programlarına aşağıdaki linklerden ulaşılabilir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Merkez Sivas Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)