Okul ve Sınıf Kuralları

Sınıf kuralları sayesinde öğrenci kendisinden neyin beklendiğini, hangi davranışların kabul görmeyeceğini önceden bilir. Sınıfı oluşturan her öğrencinin bireysel anlamda maksimum faydayı elde edebilmesi de sınıf kurallarının içselleştirilmesiyle mümkündür. Bunun yanı sıra okulun öğrencileri topluma hazırlayan bir kurum olması, burada öğrenilen düzen kurallarının gelecekteki toplumsal yaşamda da aktarılmasına olanak sağlar.

Okulumuzda bulunan okul rehber öğretmeni Şilan YILDIZ tarafından 1. sınıf öğrencilerine "Okul ve Sınıf kuralları" hakkında bilgilendirme çalışması yapmıştır. 

Okul ve sınıf kuralları sayesinde öğrencilerin kendilerine çeki düzen verdikleri aynı zamanda hangi davranışların hatalı olduklarını öğrenip düzeltme şansları olduğunu farkettiler. 1. sınıf oldukları için kural bilinçi henüz tam anlamıyla oturmuş değil. Bu etkinlik sayesinde kural olarak bilmedikleri çoğu şeyin aslında sınıfın veya okul kurallı olduğunu farkettiler. Yaşamları boyunca kuralların varlığını ve aynı zamanda bir düzenin oluşması için kurallara uymalarının önemli bir yerde olduğunu öğrendiler. Her sınıfın değişenbilen kuralları vardır. Ama okul kurallarının herkes için aynı olduğunu ve değişemeyeceğini kavradılar.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Van Edremit Kazım Karabekir İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)