Okula Uyum Süreci

Çocuğum Okullu Oldu !

➢Okul ortamının nasıl olacağını, neleri beklediği ile ilgili çocuğunuzla önceden konuşun. Okula başlamadan önce birlikte okulunu gezin. Çocuklarımızın okul kaygılarını gidermek ve onlara okul ortamını sevdirmek, öğrenme ortamını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanımalarını sağlamak amacıyla eğitim öğretim yılı başlamadan bir hafta önce uyum programı uygulaması yapılmaktadır.

➢Okullarda kurallar olacağını önceden konuşun. Kurallara uymakta zorluk yaşayan çocuklar için evde de kurallar oluşturun ve uyması konusunda destekleyin.

➢Okula başlamadan önce uyku ve yemek konularında rutinler oluşturun.

➢Çocuğunuzun okulda birçok sorumluluk alması gerekecek bu yüzden ev içerisinde sorumluluklar verin.

➢Kendi kendine giyinebilme, kendi başına yemek yiyebilme, yemek ve tuvalet sonrası kendi temizliğini yapabilme vb becerileri kazanmalarına destek olun. 

➢Mahremiyet bilinci geliştirmesine destek olun.

➢Arkadaş edinmekte zorluk yaşıyorsa, çekingen bir yapısı varsa ev içinde iletişim becerilerini destekleyecek etkinlikler yapabilirsiniz.

➢Bol bol resimli hikaye kitapları okuyarak ifade edici dili geliştirmek için, çocuğun iletişime geçebileceği, kendi duygu ve düşüncelerini ifade edebileceği uygun ortamlar hazırlanmalıdır.Çeşitli konularda sohbetler edip, kelime hazinesinin ve dil becerisinin gelişmesini destekleyin.

➢İlkokul 1.sınıf düzeyindeki çocuklar için el, kol ve parmak kaslarını geliştirici faaliyetler yaparak kalem tutma becerisi kazanmasını destekleyebilirsiniz.

➢Okula gitme ile ilgili küçük bir çocuk öyküsü okumak çocukları cesaretlendirebileceği gibi özdeşim kurmasını sağlayabilir.Bu durum çocukların hoşuna gidebilir ve uyum sürecini kolaylaştırabilir.

 

 

Okula Uyum Süreci Konulu Broşürümüze  Ulaşmak İçin Tıklayınız

 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Diyarbakır Ergani Ergani Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)