Okulda Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı Faaliyet Raporu

Öğretmenlerimiz ve idaremiz  ile ilgili mayısayı  KTS planında yer alan "Okulda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri" konusuyla ilgili, okul psikolojik danışmanımız Havva Yılmaz öncülüğünde bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Öğrenciler ve öğretmenler açısından okulda karşılaşılan problemler üzerinde durulmuş ve bunlarla ilgili çözüm önerileri gündeme getirilmiştir.

Toplantıda üzerinde durulan sorunlar ise şu şekilde sıralanabilir:

1.        Öğrencilerin neredeyse hepsinin kendine ait telefonları olması nedeniyle artan teknoloji bağımlılığı akademik başarıyı da olumsuz etkilemeye başlamıştır. Sosyal medyada maruz kalınan olumsuz durumlar çocuklarda davranış problemlerini arttırmıştır.

2.        Öğrenciler her ne kadar belirli bir çalışma düzenleri olduklarını iddia etseler bile verimli ders çalışma gerçekleştirmedikleri için akademik olarak ilerleme gösterememektedirler. Nasıl ders çalışacağını bilmeyen öğrenciler zamanlarını etkisiz kullanmaktadırlar.

3.        Öğrenciler deneme sınavlarını amacına uygun bir şekilde değerlendirememektedir. Deneme sonuçlarını olması gerektiği gibi analiz edemeyen öğrenciler eksiklerini fark etmede güçlük yaşamakta, bu da ilerlemelerini engellemektedir.

4.        Bazı velilerin okul aile iş birliğine yatkın olmamaları çocukların gelişimlerini olumsuz etkilemektedir. Öğrenci ile ilgili davranış problemleri ya da akademik durumla ilgili sadece okul ve öğretmenden bir beklenti içine giren velilerin kendi üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmemesinden dolayı bu çocuklar da ilerlemede istenen başarı yakalanamamaktadır.

Gündeme gelen bu sorunlarla ilgili öğretmenler beyin fırtınası yaparak çözüm önerileri ortaya atmıştır. Çözüm önerileri üzerinde görüşülerek uygulamaya konulabileceklerle ilgili fikir paylaşımında bulunulmuştur.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Merkez Şems - İ Sivasi İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)