Okullarda Krize Müdahale Eğitimi

Elbistan Rehberlik Ve Araştırma Merkezi tarafından ilçemizde bulunan tüm okul idarecileri ve rehberlik öğretmenlerine yönelik “Okullarda Krize Müdahale Eğitimi”  gerçekleştirildi. 

Elbistan Rehberlik Ve Araştırma Merkezi tarafından ilçemizde bulunan tüm okul idarecileri ve rehberlik öğretmenlerine yönelik “Okullarda Krize Müdahale Eğitimi”  gerçekleştirildi. Eğitim, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir DAL’ın açılış konuşmasıyla başladı. Şube müdürü Bekir DAL okullarda meydana gelen kriz durumlarında hazırlıklı ve eğitimli olmanın önemine değindi ve krizlerin ancak eğitimle aşılacağını belirtti. 

Eğitimde iki önemli kriz durumu üzerinde yoğunlaşıldı: intihar ve istismar.

Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Sabri DAŞO intihar durumlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Olaylara neden olanın yaşanılan durumlar değil, durumlara yüklenilen anlam olduğu belirtti. Kriz anında yapılabilecekleri basamaklar halinde açıkladı.

 Elbistan Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanı Rukiye ÖKSÜZ ise istismar konulu eğitimi gerçekleştirdi. İstismarı önlemek için yapılması gereken önleyici bilgilendirmelerin önemine dikkat çekti. Bu duruma maruz kalmış bireylere uygulanacak danışmanlık sürecini açıkladı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Elbistan Elbistan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Kaynak:https://elbistanram.meb.k12.tr/icerikler/okullarda-krize-mudahale-egitimi_2526517.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)