Okulumizda Mevlid - İ Nebi Haftasını Kutladik

OKULUMUZDA MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI


“Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı; Allah’ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik.” (Ahzâb, 33/45, 46)


Rebîü’l-evvel ayının on ikinci gecesi Âlemlere rahmet Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’in dünyayı teşriflerinin yıldönümü olarak kutlanmakta ve o hafta Mevlidi Nebî haftası olarak anılmaktadır. Bu hafta vesilesiyle okulumuzda da program, “en güzel sınıf panosu”yarışması ve öğretmenlerimize yönelik etkinlikler yapılarak Hz.Peygamber ve sevgisi bir kez daha gönüllerimize nakşolunmuş,O’nun eşsiz ahlakının en güzel rehber olduğu gerçeği bizlere hatırlatılmıştır. 

Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programımız, günün anlam ve önemini anlatan konuşma ve sinevizyon gösterimiyle devam etti. Ardından “O Bugün Yaşasaydı”isimli yazısının akabinde Hz. Peygamber sevgisinin ifadesi olan ilahiler ve Naatı şerif okundu. Mevlidi Nebî Haftası vesilesiyle okulumuzda okunan hatimlerin dualarının yapılmasıyla programımız sona erdi. 

En güzel sınıf panosu yarışmasında ise; 

Birinci 9/B

İkinci 12/B 

Üçüncü 9//A 

sınıflarımız oldu. Dereceye giren sınıflarımıza,programda görev alan ğrencilerimiz ve programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyor,Mevlidi Nebi haftasının bereket ve feyzinden istifade edebilmeyi Yüce Allahtan niyaz ediyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sinop Boyabat Osman Özgün Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)