Okulumu Seviyorum, Çevremi Temizliyorum

Proje kapsamında  öğrencilerimiz ile birlikte çevre temizliği yapılmıştır. Bu sayede öğrencilerimizin çevre bilincinin ve doğaya saygısının daha da artmasını hedeflemekteyiz.Proje çalışmalarımız devam etmektedir.

Çevre, insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları, fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortamdır.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Aybastı Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak sene başı öğretmenler kurulunda her hafta bir sınıfın okul bahçe temizliği ve çevre düzenlemesi yapması kararı alınmıştır. Bu karar doğrultusunda sosyal klüplerin de toplum hizmet çalışması başlığı altında sorumluluk alması sağlanmıştır.

Okulumuz 9A-AL sınıfı öğrencilerinden Belma KENDİR: “Öğretmenlerimizin bizlere sunduğu bu görev sorumluluk bilincimizi artırmakta ve öğrenciler arasındaki dayanışmayı pekiştirmektedir.”

Okulumuz 10D sınıfı öğrencilerinden Feyzullah YALÇINKAYA: “Arkadaşlarımla ve öğretmenlerimle beraber okulumuzun bahçesini neşe içinde temizliyoruz.”

Okulumuz Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Burcu KEBİÇ: “Okulumuz Aybastı merkezinde yer aldığı için halkın kullanımına açık bir durumdadır, bu yüzden okulumuzun bahçesi çok fazla kirlenmektedir. Okul olarak sene başından beri belli aralıklarla toplum hizmet çalışması gerçekleştirmekteyiz.”

Okulumuz Müdür Yardımcısı Kadir DÜZEL: “Disiplin yönetmeliğinde öğrencilere kınama cezası yerine, topluma hizmet çalışması yapılabilir değişikliği getirildi. Biz de bu kapsamda  kınama cezası alan öğrencilerimize bahçe temizliği ve çevre düzenlemesi görevi verdik. Bu sayede öğrencilerimizin cezayı gerektiren fiillerine karşılık sorumluluk almasını sağladık.”

Okulumuz Müdürü Muhammed CELEP: “Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize bahçe temizliği konusu açtığımız günden bu yana şunu gördük ki gerek öğretmenlerimiz gerek öğrencilerimiz bu işi yadırgamadan canı gönülden yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar.Bu sayede bizler eğitimin en değerli parçası olan öğrencilerimize daha güzel, daha düzenli ve daha hijyenik bir okul ortamı sağlamış olduk.”

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ordu Aybastı Aybastı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)