Okulumuz Akademik Başarıyı Daima İleri Taşıyor

Öğrencilerimizin her alanda gelişimi bizim için oldukça önemli. Öğrencilerimizi sosyal ve sportif etkinliklerle desteklerken akademik anlamda yapılan çalışmalarla öğrencilerimizi her zaman bir adım ileri taşımaya devam ediyoruz. Bu bağlamda okulumuzda tüm kademedeki öğrencilerimizin okuma ve anlama becerilerini geliştirmek için her gün düzenli kitap okuma çalışmaları yapıyoruz. Yaptığımız bu etkinliklerin tüm derslerde katkısını gözlemleyebiliyoruz, okuduğunu anlayan öğrencinin her derste başarısının arttığı bir gerçek. Ayrıca tüm kademedeki öğrencilerimizin LGS formatına alışabilmeleri için düzenli deneme sınavları uyguluyoruz. Sonuçların analizini yapıp, eksik kazanımları belirliyor ve geriye dönük çalışmalar yapıyoruz.

Bunların yanı sıra sınava hazırlanan 8. Sınıf öğrencilerimize ''Danışman Öğretmen (Eğitim Koçluğu)'' Uygulamasıyla bireysel destek sağlıyoruz. Öğrencilerimize bireysel çalışma planları hazırlayıp, bu planların düzenli takibini sağlıyoruz. Bu çalışmamızı Hedef LGS Projesi kapsamında 7.sınıf öğrencilerimize de uyguluyoruz. Böylelikle öğrencilerimizin bireysel takiplerini sağlıyor, eksik oldukları durumları tespit ediyor ve bunlara yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Okul Rehber Öğretmenimizle birlikte verimli ders çalışma yöntemleriyle, sınav kaygısıyla ilgili bilgilendirme çalışmaları ve kariyer farkındalığına yönelik yaptığımız çalışmalar sayesinde birçok öğrencimiz hedefini belirliyor ve bu hedefe ulaşmak için neler yapacağının farkına varıyor.

Özellikle 8.sınıf öğrencilerimizi stresten uzak, kendinden emin, sınav konularını tamamlamış bir şekilde sınava hazırlayabilmek adına hafta sonu da Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımızı yürütüyoruz. Destekleme ve Yetiştirme Kursuna katılan diğer kademelerdeki öğrencilerimizle birlikte 8. sınıflar da soru çözme becerileri kazanırken, eksik olduğu konuları tamamlama fırsatı buluyorlar.

Yürüttüğümüz bu çalışmalarda özverili davranan tüm öğretmenlerimize ve okulumuzla işbirliği içinde olan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)