Okulumuz Hakkında (Mayıs 2023)

Mavi-Beyaz renklerle okulumuz ile okulumuzun bulunduğu köy ve ilçe hakkında 2023-Mayıs itibariyle temel bilgiler:

OKULUN ADI: Odalar İlkokulu / Ortaokulu
BULUNDUĞU İL: Kars
BULUNDUĞU İLÇE: Sarıkamış
BULUNDUĞU KÖY: Odalar Köyü
ULAŞIM: Servis

HİZMET BÖLGESİ/ALANI: 3/6. Zorunlu Hizmet Görev Süresi 3 yıl. Görev Puanı: 30

Okulumuz ilçeye yaklaşık 40, il merkezine ise yaklaşık 70 kilometre mesafededir. Okula servisle ulaşım sağlanmaktadır. Dileyen öğretmenlerimiz özel araçlarıyla da köye ulaşım sağlayabilmektedir. Köyümüzün iç yollarının bir kısmı parke büyük bir kısmı ise toprak yoldur. Okulumuzda ikokul ve ortaokul aynı bahçe içerisindedir. Yaklaşık 28 öğrencimiz bulunmaktadır. Okulumuz  soba ile ısınmaktadır. Sobaları ise her yıl okulumuza verilen İŞKUR personeli yakmaktadır. İlkokul binası içerisinde her iki okulun ortak kullanımına ait bir kütüphanemiz mevcuttur. Kütüphanemizde yaklaşık 1000 kitap bulunmaktadır. Sınıf mevcutlarımız ortalama 6 ile 8 arasında değişmektedir. 2022-2023 Dönemi itibariyle her sınıftan bir şube mevcuttur. Şube sayısının yeni dönemde de değişmeyeceği ön görülmektedir. Bir sınıfımız hariç tüm sınıflarımızda akıllı tahta bulunmaktadır. Öğrencilerimizin tamamı okulumuzun bulunduğu köydedir, sadece bir öğrencimiz başka bir köyden gelmektedir. Okul içi ve çevresinde 2022-2023 döneminde çeşitli tadilatlar yapılmıştır. Ayrıca okulumuz "10.000 Okul Projesi" kapsamında olduğu için iç ve dış cephe boyaması yeni yapılmış, birçok yeni donatım malzemesi alınmıştır.  Kurumumuz 2021-2022 yılları arasında "Okulum Temiz Belgesi" almıştır. 

KİRALAR ve LOJMAN DURUMU
İlçe Merkezinde kiralık evler, apartlar çok sayıda  mevcuttur. Kiralar evleri eşyalı olup olmamasına göre 1500-2000 ile 2000-2500 TL arasında değişmektedir. Evlerin birçoğu doğalgaz sistemine sahiptir. Öte yandan okulumuzun bahçesinde ilk ve ortaokula tahsisli bir lojman bulunmaktadır. Ancak bu lojman kalmaya elverişli olmadığı için ve okulda öğretmenler odası olmadığı için öğretmenler odası olarak kullanılmaktadır. 

TURİZM
İlçemizde kış turizmi kapsamında kayak ve snowboard sporu yapılmaktadır. Ayrıca Sarıkamış Şehitliklerine ziyaret yapılabilmektedir. 
Yine Sarıkamış İlçesinde tarihi mekanlarda mevcuttur. Bunlardan biri Sarıkamış Katerina Av Köşkü'dür. 

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ
Osmanlı ordusunun Enver Paşa komutasında Rus işgali altında bulunan toprakları kurtarmak amacıyla 1914 yılında 1. Dünya Savaşı sırasında başlattığı ve yaklaşık 90 bin askerin şehit verildiği Sarıkamış Harekatı nedeniyle her yıl ocak ayında ilçemizde "Anma Törenleri" gerçekleştirilir. Törenlere her yıl yurdumuzdan ve yurt dışından binlerce vatandaş katılır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kars Sarıkamış Odalar Ortaokulu

Kaynak:https://odalaroo.meb.k12.tr/icerikler/okulumuz-hakkinda-mayis-2023_13970201.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)