Okulumuz Öğrenci ve Çalışanlarına Sıfır Atık Yönetimi Eğitimi Verildi

2872 Sayılı Çevre Kanunu,   Sıfır Atık Yönetmeliği ve  2024-4 Sıfır Atık Genelgesi  esasları doğrultusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca döngüsel ekonomi ilkeleri çerçevesinde atık oluşumunun azaltılması, atıkların kaynağında ayrı toplanması, depolama sahasına giden atıkların azaltılması, çevresel kirlilikler giderilirken bir yandan da atıkların ekonomiye katma değer sağlayacak kaliteli ham madde olarak kullanılması amacıyla yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında  okulumuzda Sıfır Atık Yönetim Sistemi kurulması çalışmaları devam etmektedir.

        Bu kapsamda okulumuz öğrenci ve çalışanlarına yönelik Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile ilgili eğitim verildi. Bingöl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürlüğü’nden Maden Mühendisi Ferit BÜRLÜKARA, Çevre Mühendisi Deniz DUMLUPINAR ve okulumuz Coğrafya Öğretmeni Osman YALÇIN tarafından verilen eğitimde Sıfır Atık Yönetim Sistemi amaçları ve önemi vurgulandı. Öğrencilerimizin konu ile ilgili soruları cevaplandırıldı. Program okulumuz müdürü Nusrettin UÇAR’ın teşekkür konuşması ile sona erdi.

       Sıfır Atık Yönetim Sistemine dair rehberlikleri ve öğrencilerimiz ve çalışanlarımıza verdikleri eğitim katkısı sebebiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürlüğü’nden Maden Mühendisi Ferit BÜRLÜKARA, Çevre Mühendisi Deniz DUMLUPINAR ve okulumuz Coğrafya Öğretmeni Osman YALÇIN’a teşekkür ederiz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bingöl Merkez Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)