Okulumuz Ürgüp Kılıçarslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İle Canila Tekstil Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. Arasında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü İmzalandı

OKULUMUZ ÜRGÜP KILIÇARSLAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İLE CANİLA TEKSTİL SANAYİ VE TİC. LTD.ŞTİ. ARASINDA MESLEKİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

İlçemiz Ürgüp Kılıçarslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanının çağın teknolojisine uyum sağlamak için okulda mevcut olan Kadın Terziliği Dalına ek olarak Kadın Giyim Modelistliği Dalını da açmak için, İlçemizin ve İlimizin tekstil üzerine üretim yaparak dış ülkelere ihracat yapan tek firması olan Canila Tekstil Firması arasında 30.12.2016 tarihinde Ürgüp Kaymakamlık Makamında İlçe Kaymakamımız Sayın Mehmet MARAŞLI, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Savaş ÖZDEMİR, Kılıçarslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sayın Ahmet BAYRAM ve Canila Tekstil firma yetkilisi Sayın İbrahim CAN ve diğer firma yetkililerinin  katılımıyla Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı.

Ülkemizde ve bölgemizdeki sanayi sektörünün teknik insan gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla, çağdaş bilim ve teknolojik metotları bilen, yorumlayan, kullanan, geliştiren ve alanındaki yeniliklere uyum sağlayan, çalışkan, üretken ve yaratıcı teknik insan gücünü yetiştirebilmek adına yapılan sektör analizi , işletmeler ile yapılan yüzyüze görüşmelerde ve anket çalışmasında özellikle teklifi yapılan Kadın Giyim Modelistliği Dalında sektörün yoğun olarak ihtiyacı ve talebinin olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca öğrenci velileri ile yapılan yüzyüze görüşmelerde ve anket çalışmasında bölgenin  potansiyeli ve iş imkanları da göz önünde bulundurularak bu yönde talepleri tespit edilmiştir.

Bu sebeple öğrencilerin gerek işletmede beceri eğitimlerini yapmaları gerekse mezuniyet sonunda istihdamlarına yönelik ilgili işletmede öncelik tanınması, öğrencilerin gerçek işler üzerinde eğitim yaparak , bilgi ve becerilerini geliştirmeleri amacıyla Mesleki Eğitim İşbirliği protokolünün  hem öğrenciler hem de sektör için çok önemli olduğu  İlçe Kaymakamımız Sayın Mehmet MARAŞLI ve diğer katılımcılarca belirtilmiş olup; yapılan bu protokolün bölgemize ve ülkemize hayırlı olması temennisi  ile protokol imzalanmıştır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Nevşehir Ürgüp Ürgup Kılıçarslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)